Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Çelik’ten, CHP’ye ‘Dilruba’ tepkisi: “Protokolde ağırlanması kabul edilemez, şuursuzluk”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: ‘TSK’yı kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar iftira şebekesinin parçasıdır’


AKP Sözcüsü Ömer Çelik

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gece tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP’nin bir programına ‘onur konuğu’ olarak davet edilmesine tepki gösterdi. Özgük Özel’i hedef alan Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.” ifadesini kullandı.

Sokak röportajında Erdoğan ve AKP seçmenine yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, önceki gece tahliye edilmişti. Kayserilioğlu, 18 gün tutuklu kalmıştı. Dilruba Kayserilioğlu, dün ise İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına CHP’nin ‘onur konuğu’ olarak katıldı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaşananları sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere mensup yurttaşlara hakaret edilmesinin fikir özgürlüğü olmadığını söyledi. Ömer Çelik, şunları yazdı:

“Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir.

Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.
Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır.

Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez.

Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version