Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP milletvekiline 115 milyon liralık dev ihale: ”Ben ticaret erbabıyım”

AKP milletvekiline 115 milyon liralık dev ihale: ”Ben ticaret erbabıyım”


AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin, Türkiye Şeker Fabrikaları’na 115 milyon TL değerinde çuval sattığı ortaya çıktı. İhaleyi doğrulayan Özkeçeci, “Ben ticaret erbabıyım” diyerek ticari faaliyetlerini savundu.

AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin, Türkiye Şeker Fabrikaları’na 115 milyon TL değerinde çuval sattığı ortaya çıktı. Özkeçeci, kamuya sattığı çuvalların “helal” olduğuna dair bir taahhütname de imzaladı. İhaleyi doğrulayan Özkeçeci, “Ben ticaret erbabıyım” diyerek ticari faaliyetlerini savundu.

Çuvalların İslami koşullara uygun olduğuna dair helal taahhütnamesi de imzalayan Özkeçeci, Birgün gazetesinden İsmail Arı’ya yaptığı açıklamada, “Doğrudur ihaleyi aldım. Ben ticaret erbabıyım” diyerek kamuya yaptığı satışları savundu.

Özkeçeci’nin ticari faaliyetleri, kamudan aldığı ihaleler ve sağladığı kazançlar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve tartışmalara sebep oldu.

TOPLAM 19 İHALE ALMIŞ

Özkeçeci, 24 Nisan 2024 tarihinde de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne kömür torbası satmasıyla gündeme gelmişti. Türkiye Kömür İşletmeleri, şirkete 936 bin TL ödeme yaptı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre ise Özkeçeci’nin şirketi 2011 ile 2024 yılları arasında kamudan 19 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam büyüklüğü ise 168 milyon TL’yi aşıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version