Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aile Bakanlığı’ndan Narin raporu: Çocuklar ‘konuşmayın’ diye uyarılmış

Aile Bakanlığı’ndan Narin raporu: Çocuklar ‘konuşmayın’ diye uyarılmış


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Psikososyal Destek Ekipleri, Narin Güran cinayetinin işlendiği Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocuklarla ilgili raporunu tamamladı.

Bakanlık, çocukların fazla konuşmadıkları, bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri veya aileleri tarafından çok sıkı şekilde telkin edildiklerini belirtti.

Karar’ın haberine göre, Bakanlık ekipleri, 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlarca 3 ayrı grupta destek verdi.

‘AİLELERİ SIKI TELKİNDE BULUNMUŞ’

Raporda, çocuklara “aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimali” ifade edildi.

Bakanlık raporunda, yaşanan süreçte köyde çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin bulunmasının çocukların günlük yaşam rutinlerini etkilediği ve çocukların bu duruma gerek psikolojik gerek sosyal uyum sağlamakta zorlandıkları değerlendirmesinde bulunuldu.

Adli Tıp Kurumu, Narin Güran’ın “ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı” olarak öldüğünü belirlemişti. Rapor, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Narin’in ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki diş izleriyle ilgili inceleme yapan Adli Tıp 2. İhtisas Kurulunun mütalaasının da bugün çıkması bekleniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version