Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ahmet Türk’ün 3 yeğenine tutuklama

Ahmet Türk’ün 3 yeğenine tutuklama


Mardin’in Artuklu ilçesinde bir eğlence mekanında yaşanan kavga sonucunda, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün üç yeğeni tutuklandı. Olay, 12 Eylül’ü 13 Eylül’e bağlayan gece saat 03.00 civarında meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Türk’ün yeğenleri Hüseyin Türk, Hakim Lokman Türk ve Hüseyin Reber Türk, S.Ö. ile bir tartışma yaşadı.

Tartışma sonrası S.Ö., zorla bir araca bindirilerek darp edildi. Şüphelilerin, S.Ö.’yü Cevizpınarı Mahallesi civarında yol kenarına yaralı bir şekilde bıraktıkları ileri sürüldü.

ŞÜPHELİLER KISA SÜREDE GÖZALTINA ALINDI
S.Ö., olayın ardından kendi imkanlarıyla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı ve emniyete giderek şikayette bulundu. Polisin yaptığı inceleme neticesinde, şüphelilerin kısa sürede yakalanarak gözaltına alındığı ve olay sırasında alkollü olduklarının belirlendiği bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hüseyin Türk, Hakim Lokman Türk ve Hüseyin Reber Türk, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

AHMET TÜRK KİMDİR?
Ahmet Türk, 2 Temmuz 1942’de Derik’te Kürt kökenli bir ailede dünyaya geldi. 1954 yılında babası Hacı Sinan’ı kaybeden Ahmet Türk’ün aktif politik hayatı, milletvekili ağabeyi Abdurrahim Türk’ün öldürülmesi ile başladı. İlk defa milletvekilliği’ne XV. TBMM Döneminde (1973) Demokratik Parti’den Mardin milletvekilli olarak seçildi. Daha sonra bu partiden istifa ederek CHP’ye katıldı

Serbest Görüş:

1988 yılında sayısı 6 bini bulan insanın ölümüne ve daha fazlasının da sakat kalmasına neden olan Halepçe Katliamı nedeniyle 1989 yılında Paris’teki Kürt konferansına katıldığı gerekçesiyle milletvekili bulunduğu SHP’den ihraç edildi. 1990 yılında Halkın Emek Partisi kurucu üyesi oldu.

HEP kuruculuğu ile DEP milletvekilliği ve genel başkanlığının ardından, HADEP ve DEHAP yönetiminde de aktif roller üstlenen Ahmet Türk, Abdullah Öcalan’la da zaman zaman görüşmeler yaptı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Ocak 2016’da Ahmet Türk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına ‘muhalefet’ gerekçesiyle yedi yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ahmet Türk, 17 Kasım 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştır.

24 Kasım 2016’da savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Ahmet Türk, burada tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 Şubat 2017 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle Adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde bir kez daha Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiştir. 19 Ağustos 2019 tarihinde yeniden Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyım atandı.

31 Mart 2024 seçimlerinde üçüncü kez Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version