Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Bakanı’ndan ‘Narin’ açıklaması: “Temennimiz canlı olarak bulmak, dağı taşı arıyoruz”

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘kira artış oranı’ açıklaması: Enflasyonu düşürmek için çalışıyoruz


Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana haber alınamayan Narin Güran’ı arama çalışmaları 13’üncü gününde sürüyor. Son olarak soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Salim Güran, savcılıktaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Narin’e ilişkin dağ taş aranıyor ama maalesef henüz bulunamadı. Adli tıp incelemeleri sonucunda, bulunan izlerin kime ait olduğuna dair net bir belirleme yapılamadı.  Anne ve babadan alınan kan örnekleri, amcanın arabasında bulunan örneklerle eşleşti ve bu doğrultuda tutuklama gerçekleşti. Asıl temennimiz Narin’in canlı olarak bulunması.” dedi.

Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul ise “Müvekkilim Salim Güran’ın tutuklanmasına dayanak delil araçtaki DNA örneği ile WhatsApp yazışmalarını silmesi gerekçe gösterilmiştir. Bu tutuklanma için yeterli somut delil değildir. Yeğenin amcasının arabasına binmesi olağan bir durumdur. Kaldı ki DNA örneği materyalin cinsi ve bulunduğu yere göre 1 ay ile 6 ay kalabilmektedir. Kaldı ki Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bu konuda emsal teşkil eden yerleşik içtihatları vardır. Ortada Narin’e ait bir ceset bulunmadığı halde kasten adam öldürmeden sevki hukuka aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version