Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ablukanın yaşandığı Peçar’a ziyaret: Evler kurşunlanmış


AMED – Lice’ye bağlı Peçar mahallesini ziyaret eden heyet, “Köylülerin ekinleri zarar görmüş, kimi evler kurşunlanarak zarar verilmiş durumda” açıklaması yaptı.  

 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA DER), Barış Anneleri Meclisi, Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed ve Wan il örgütü yöneticileri ve DEM Parti Amed milletvekili Serhat Eren’den oluşan heyet, iki gün boyunca bombalama, çatışma, abluka ve askeri operasyonun yapıldığı Amed’in Lice ilçesine bağlı Peçar mahallesini ziyaret etti. Dil ve kültür kurumu temsilcileri de heyette yer aldı. 

 

Heyet mahallelilerin yaşadıklarını dinlerken özel harekatçılar heyeti engellemeye çalıştı. Bütün engellemelere rağmen burada konuşan Amed Milletvekili Serhat Eren, yaşanan ablukaya tepki göstererek, silahların gölgesinde de olsa açıklama yapacaklarını belirtti. Eren, “Bugün AKP’den güç alıp burada yasal haklarımızı engellemeye çalışan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İki gündür Peçar köyü abluka altına alınmış. Buradan bize hak ihlallerinin yaşandığına dair bilgi geldi. Bizler de oluşturduğumuz komisyonla buraya geldik incelemelerde bulunduk. Burada köylülerin ekinleri zarar görmüş, kimi evler kurşunlanarak zarar verilmiş durumda. Başta Lice olmak üzere birçok şehirde insanların yaşam hakları ihlal ediliyor” diye konuştu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version