Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’nin en büyük sendikalarından Teamsters, hiçbir başkan adayını desteklemeyecek

ABD’nin en büyük sendikalarından Teamsters, hiçbir başkan adayını desteklemeyecek


Patrick T. Fallon / AFP

1,3 milyon üyeli Teamsters Kardeşliği Sendikası yaptığı açıklamada, kasım ayındaki Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde hiçbir adayı desteklemeyeceğini duyurdu. Karar, ülkenin diğer güçlü işçi sendikalarının desteğine sahip olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e bir darbe oldu.

Sendika, 2008 ve 2012’de de Barack Obama’yı, 2016’da Hillary Clinton’ı ve 2020’de Joe Biden’ı desteklemişti.

Sendikadan yapılan açıklamada, Joe Biden’ın yarıştan çekilmeden önce sendika üyelerinin desteğine sahip olduğu ancak üyelerin Harris konusunda istekli olmadığı ifade edildi. Harris-Trump eşleşmesinde yapılan anketlerde iki kez, eski başkan Trump’ın önde çıktığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Sendikanın kapsamlı üye anketleri Başkan Yardımcısı Harris için çoğunluk desteği olmadığını ve üyeler arasında Başkan Trump için evrensel bir destek olmadığını gösterdi.” ifadeleri kullanıldı.

Trump ve sendika başkanı O’Brien arasındaki iletişiminin sendikayı böldüğü ifade edilirken,  salıncak eyalet Nevada’dakiler de dahil olmak üzere 300 bin işçiyi kapsayan Batı’daki iki Teamsters ortak yönetim konseyi Harris’i destekleyeceklerini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version