Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

71 yaşındaki KHK’lı memur hayatını kaybetti: Babamı üç yıl süründürdüler

71 yaşındaki KHK’lı memur hayatını kaybetti: Babamı üç yıl süründürdüler


Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) Manisa Soma şubesinde 40 yıl idari işler şefi olarak çalıştıktan sonra 1 Eylül 2016’da çıkarılan KHK ile ihraç edilen Lütfü Gündoğdu (71),  20 Ağustos’ta Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bağırsak kanserinden vefat etti.

65 yaşındayken emekli olmak için TKİ’ye bağlı Soma Ege Linyetler Kömür İşletmesine dilekçe veren KHK’lı memur Gündoğdu, 15 Temmuz’dan sonra fişlendiği için 20 Haziran 2017’de gözaltına alındı.

İki gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Gündoğdu, Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamalar sonunda 24 Haziran 2021’de beraat etti. Emeklilikten doğan haklarını almak için 3 yıl uğraşan Gündoğdu pasaportunu iptal ettikleri için hac vazifesini de yerine getiremedi.

“BABAMI ÜÇ YIL SÜRÜNDÜRDÜLER, AMELİYAT MASASINDA ÖLDÜ”

Babası Lüğtfü Gündoğdu’ya emeklilik maaşının ve tazminatının çok geç verildiğini söyleyen oğlu O. Gündoğdu, “Danıştay babama 2020’de haklarını verdi ama 2-3 yıl süründürdüler. Maaşı yok, devlete 40 yıl çalışmış, toplu para almamış… O yaştaki bir insan ne yapacak? Mecburen tarla işlerine giderek geçimini sağladı, günlük yevmiyeyle zeytin, domates topladı. Kanser hastalığı birdenbire ortaya çıktı, üç gün içinde babamı kaybettik, ameliyat masasında kalbi durdu ama tümör belki de bu dönemde oluştu, bilemiyoruz.” dedi.

“HASTANEDE YATARKEN LOJMANLARDAN ATTILAR”

Babasının ihraç edilince şok geçirdiğini belirten O. Gündoğdu, “Babam emeklilik dilekçesi vermişti. Çok üzüldü, çok ağladı. Her gün çocuk gibi ağlıyordu. Terörist diye işten atmaları çok ağrına gitti. Hatta psikolojik tedavi gördü. 20 gün hastanede yattı. Hastanede yatarken lojmanlardan attılar.. Oysa etliye, sütlüye kimseye karışmazdı babam.” diye konuştu.

4 erkek, 3 kız çocuğu olan Gündoğdu’nun 5 çocuğunun yargılandığı, bir oğlunun hala hapiste olduğu öğrenildi. Aslen Erzurumlu olan Gündoğdu’nun cenazesi Manisa Akhisar Yenişehir Mezarlığı’na defnedildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version