Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

46 yıldır idam talebiyle yargılanıyordu; beraat etti

46 yıldır idam talebiyle yargılanıyordu; beraat etti


88 yaşındaki Japon Iwao Hakamada, yaklaşık yarım asırdır idam cezasıyla yargılandıktan sonra hakkındaki suçlamalardan beraat etti.

Iwao Hakamada; 1968 yılında patronunu, karısını ve iki genç çocuğunu öldürmekten ve evlerini ateşe vermekten suçlu bulunarak idama mahkum edilmişti. Eski profesyonel boksör, 2014 yılında yeni kanıtların ortaya çıkması ve yeniden yargılanma kararının verilmesiyle serbest bırakılana kadar 46 yılını idam hücresinde geçirdi. 46 yılın dünya çapında bir mahkumun idam hücresinde geçirdiği en uzun süre olduğuna inanılıyor.

Hakamada suçlamalar ile ilgili masum olduğunu ve müfettişlerin kendisini itirafa zorladığını söylerken, avukatları polisin delil uydurduğunu iddia ediyordu. Mahkeme başkanı, Hakamada’nın “itirafı” ve savcıların cinayetler sırasında üzerinde olduğunu iddia ettikleri giysiler de dahil olmak üzere üç delilin uydurma olduğunu kabul etti. Hakamada’nın beraat etmesinin ardından savcıların temyize gidip gitmeyeceği bilinmiyor.

Hakamada, kötüleşen zihinsel durumu nedeniyle tüm duruşmalardan muaf tutulduğu için mahkemede bulunmadı. Hakamada’nın hapisten çıktığı ve yeniden yargılanmasına karar verildiği 2014 yılından bu yana kız kardeşinin bakımı altında yaşadığı belirtildi.

Japonya, ABD ile birlikte idam cezasını uygulamaya devam eden ülkeler arasında yer alıyor ve idam cezası alan mahkumlara asılacakları sadece birkaç saat öncesinden bildiriliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version