Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

29’unda Emekli Oldu! Parayı Nasıl Biriktirdiğini 5 Maddede Anlattı, Sırrı Buymuş…

29’unda Emekli Oldu! Parayı Nasıl Biriktirdiğini 5 Maddede Anlattı, Sırrı Buymuş…


Hindistanlı Daniel George, finans ve teknoloji sektörlerinde kariyer yaptıktan sonra 29 yaşında erken emekli olmayı başardı. Google ve JPMorgan gibi büyük firmalarda çalıştığı dönemde, gelirinin büyük bir kısmını hisse senetlerine yatırarak finansal özgürlüğe ulaştı. 2023 yılına geldiğinde yıllık harcamalarının yalnızca %2’sinin yatırımlarıyla karşılandığını fark eden George, işini bırakma kararı aldı. Business Insider’da paylaştığı beş maddelik stratejilerle nasıl erken emekli olduğunu anlattı.

EĞİTİM BORCUNDAN KAÇININ

George, Hindistan’ın Kerala kentinde yıllık 20 bin dolardan az kazanan bir ailede büyüdü. Borç almadan ABD’de eğitim alması mümkün olmadığından, Hindistan’daki devlet üniversitesini tercih etti. Bombay Hindistan Teknoloji Enstitüsü’nde mühendislik ve fizik okudu ve yıllık sadece 1200 dolara eğitim aldı. Yüksek lisans yapmadan doğrudan doktora programına geçti ve ABD’nin Illinois Üniversitesi’nde burslu olarak eğitim gördü. İki yıl içinde ücretsiz yüksek lisans derecesi aldıktan sonra, doktorasını 24 yaşında tamamladı.

GENÇ YAŞTA HİSSE SENETLERİNE YATIRIM YAPIN

Doktora eğitimi sırasında yarı zamanlı çalışarak ek gelir elde eden George, ilk başlarda parasını bankada tutsa da zamanla hisse senetlerine yöneldi. Google X’te çalışmaya başladıktan sonra, maaşının büyük kısmını teknoloji hisselerine yatırdı. Harcamalarının %10’undan azını maaşından karşılarken, geri kalanını borsa yatırımlarına yönlendirdi. Genç yaşta yaptığı yatırımlar, ona uzun vadeli kazanç sağladı ve riskleri yönetme yeteneği kazandırdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version