Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

103 haftadır sokaktalar: KHK’ler gidecek biz kalacağız


AMED – KESK Amed Şubeler Platformu, KHK ile görevinden ihraç edilen kamu emekçileri için düzenledikleri eylemde ihraç edilenlerin işe iadesini istedi. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin göreve iade edilmesi taleplerini 103’üncü haftasında da sürdürdü. Amed’in Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Hazal Park’ta yapılan açıklamada “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açılırken, sık sık “KESK’li ihraçlar onurumuzdur” sloganları atıldı. Açıklamayı, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Amed Şube Başkanı Sadık Uslu okudu. 

 

Uslu, iktidarın darbe girişimini kendisi için fırsata çevirip, kendine muhalif olanları ihraç ettiğini söyledi. İktidarın kendine muhalif olanları işten çıkarma ile yetinmediğini, anti demokratik yaklaşımının devamı olarak işinden ettiği birçok emekçiye ve ailelerine bu ülkenin vatandaşı değilmiş gibi davrandığını ifade eden Uslu, bu süreçte birçok KHK’linin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

 

Uslu, “Bunlar yetmezmiş gibi, 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. madde eliyle ihraç kararları verip emekçileri ekmek ile terbiye edebilecekleri yanılgısına düşmüşlerdir. İlk günden beri KESK olarak hem fiili meşru mücadelemizle, hem de hukuki mücadelemizle ihraçların anti demokratik ve hukuksuz olduğunu haykırıyoruz. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler. İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu görevine dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

 

Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version