Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelensky: Rusya Kiev’e Kuzey Kore füzeleriyle saldırdı

Zelensky: Rusya Kiev’e Kuzey Kore füzeleriyle saldırdı


Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelensky Rusya’nın Kiev’e Kuzey Kore füzeleriyle saldırdığını duyurdu. Zelensky X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Ruslar tarafından fırlatılan Kuzey Kore füzelerinden biri maalesef Kiev bölgesinde iki kişinin ölümüne neden oldu; Bir baba ve dört yaşındaki oğlu.

Ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. Üç kişi de yaralanmıştır ve gerekli tedavileri yapılmaktadır. Uzmanlarımız füzenin türünü net bir şekilde tespit ettiler ve Rusya topraklarında tam olarak hangi bölgeden fırlatıldığını biliyorlar.

Ukraynalıların bu teröre, onu durdurmak için gereken şekilde -Rusya’da füzelerin fırlatıldığı yerlere uygun uzun menzilli saldırılarla ve Rus askeri lojistiğini etkili bir şekilde yok ederek- karşılık vermeleri tamamen adil olacaktır.

Terör her zaman mağlup edilmelidir – bu, yaşamı korumanın temel bir ilkesidir. Ortaklarımızla hava savunmasının hayatları nasıl koruduğunu ve uzun menzilli saldırılar üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasının binlerce hayatı nasıl kurtaracağını görüşmeye devam edeceğiz.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version