Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelenskiy açıkladı: Kursk’a yapılan harekat, tampon bölge oluşturmayı hedefliyor

Zelenskiy açıkladı: Kursk’a yapılan harekat, tampon bölge oluşturmayı hedefliyor


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Kursk bölgesine yapılan askeri harekatın bir tampon bölge oluşturmayı amaçladığını söyledi. Zelenskiy, 6 Ağustos’ta başlatılan operasyonun amacını ilk kez bu kadar net bir şekilde ifade etmiş oldu.

Zelenskiy, Ukrayna birliklerinin Kursk’ta kısa süre içinde ikinci bir köprüyü havaya uçurdukları günde açıklamalarda bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya içlerine yapılan operasyonun bir tampon bölge oluşturarak Moskova’nın saldırılarını engellemeyi amaçladığını söyledi.

Zelenskiy, operasyon esnasında Rusya’nın savaş potansiyelinin mümkün olduğunca büyük bir kısmını yok etmeyi de amaçladıklarını belirtti.

Zelenskiy, “Ortaklarımızdan daha hızlı ekipman teslimatına ihtiyacımız var. Onları bunu yapmaya çağırıyoruz. Savaşın tatili olmaz. Kararlar alınmalı ve açıklanan yardım paketleri için hızlı lojistik sağlanmalıdır. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa’ya sesleniyorum” dedi.

Bir haftayı aşkın bir süredir devam eden çatışmaların ardından Rus birlikleri hala Ukrayna güçlerini püskürtmeye çalışıyor.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Rus topraklarına yapılan en büyük saldırı

Ukrayna ordusunun Kursk’a yönelik saldırısında Kiev güçleri birçok köyü ele geçirdi, yüzlerce kişiyi esir aldı ve on binlerce sivili tahliyeye zorladı. Kiev, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Rusya’ya yönelik en büyük saldırıyı gerçekleştirerek Kremlin’i tamamen hazırlıksız yakaladı.

Rusya Kursk ve çevre bölgelerden 120 bin sivili tahliye etti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version