Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni Şafak yazarı ‘katliam yasası’nı eleştirenlere ağzını bozdu: ‘Bu soytarılar…’

Yeni Şafak yazarı ‘katliam yasası’nı eleştirenlere ağzını bozdu: ‘Bu soytarılar…’


Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz, Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe giren sokak hayvanlarına ilişkin kanunu eleştirenleri, “Bu sahne soytarılarının sadece köpek-sevici olmadıkları, aynı zamanda çıplaklık-sevici, cinsi sapıklık sevici de olarak, buldukları her fırsatta dini değerlere ve dindarlara sataştıklarını, küfür içinde yaşamayı ilericilik sandıklarını, kısaca insanlık vasatını dibe çekmeye çalışan şerli her düşüncenin taşıyıcısı olduklarını da unutmamamız gerekir” sözleriyle hedef aldı.

AĞIR İFADELER
Ömer Lekesiz, “Sahne soytarılarının sefaleti” başlıklı yazısında, TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamada kabul edilerek Meclis’ten geçen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 17 maddelik “160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni eleştirenlere ağır ifadelerle tepki gösterdi.

“Şu sahne soytarıları Batılılara köpeklik etmede yüksek(!) dereceli bir alışkanlık kazandıkları için mi çocukları, kadınları, ihtiyarları parçalayan kudurgan sokak köpeklerine kendi karındaşlarından daha fazla sahip çıkmakla kalmıyor, bu sorunun halli için gayret gösterenlere de ahlaksızlıkta şirretleşmiş bir dille, kuduz olmuş bir köpek hiddetiyle saldırıyorlar?” diye soran Lekesiz, şunları yazdı:

SAHNE SOYTARISI
“Mesela ‘aç köpek fırın yıkar’ demiş atalarımız; sahne soytarısı olup, ‘Bir dönüm bostan, yan gel yat Osman’ teranesinden hak devşirerek, 110 kiloya eriştikleri halde ilgili kuruluşlardaki balerin kadrolarını işgal edenlerin, arsızlıkları, hırsızlıkları nedeniyle kamera yosmalığına kadar düşüp, Siyonist sermayenin reklam yüzü olarak mimlenince eldeki bir dönüm bostanı da kaybederek kronik açlık duygusuna kapılanların tepki tarzı olabilir mi köpekleşmek?”

Serbest Görüş:

“Dolayısıyla sahne soytarılarını bizim eğitemeyeceğimiz, onları tekrar insanlık vasatına döndüremeyeceğimiz aşikardır” diyen Lekesiz, “Ama yine de “Bunun bir yolu olmalı” derseniz, onları kendi cins ve zekalarından olan çağdaş(çı), solcu ve kemalistlerin terbiyesine havale etmemiz daha uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayın.

ÖMER LEKESİZ KİMDİR?
İlk ve orta öğrenimini Yozgat’ta tamamladı (1976). Ankara Meslek Yüksekokulu Kamu Sevk ve İdaresi Bölümü’nü bitirdi (1979).

Ankara’da Yem Sanayi Türk A.Ş.’nde iki dönem, memur, şef ve ticaret müdürü (1976-1982; 1987-1993), Kırıkkale Üniversitesi’nde daire başkanı ve genel sekreter yardımcısı (1993-1998), Kırıkkale, Mersin ve İstanbul’da özel kuruluşlarda yönetici olarak çalıştı (1982-1987; 1998-2009); sahaflık yaptı (2009-2013)

Kayıtlar (Kasım 1990-Haziran 1995), Hece (Ocak 1997 →) ve Hece Öykü (Şubat 2004 →) dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. Net ortamında Edebistan.com (Temmuz 1999 →) adlı elektronik dergiyi kurdu, editörlüğünü üstlendi (1999). Kanal 7’de Sözgelimi adlı haftalık kültür-sanat-edebiyat programını hazırlayıp sundu (2003-2004). Yeni Şafak Kitap Eki’nin yayın danışmanlığını yaptı (2006-2013). Halen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazıları yazıyor.

Edebiyat hayatına, Mavera dergisinin 67. sayısında (Haziran 1982) yayımlanan bir yazısıyla başladı. Eleştiri, öykü, deneme, inceleme yazıları ve söyleşi’leri, kurucuları arasında yer aldığı dergilerin dışında Yedi İklim, İlim ve Sanat, Yom Sanat, Kafdağı, Düzyazı Defteri, İmge Öyküler, Eşik Cini, Varlık, Dünyanın Öyküsü, Bir Nokta, Dil ve Edebiyat, İtibar, Muhit, Karabatak, Şiraze dergileriyle, Yeni Safak Kitap’ta yayınlandı.

Yeni Türk Edebiyatında Öykü adlı çalışmasıyla Türkiye Yazarlar Birliği 2001 Yılı Edebi Tenkit Ödülü’nü kazandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version