Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna, Kursk’taki siviller için insani yardım koridorları açmaya hazırlanıyor

Ukrayna, Kursk’taki siviller için insani yardım koridorları açmaya hazırlanıyor


Ukrayna Çarşamba günü yaptığı açıklamada ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesindeki sivillerin Rusya ve Ukrayna’ya tahliyesine izin vereceğini duyurdu. Yetkililer ayrıca uluslararası insani yardım kuruluşlarını bölgeye girişine izin verileceğini söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklarının Yeniden Entegrasyonundan Sorumlu Bakan Iryna Vereshchuk, Ukrayna askerlerinin “sivillerin tahliyesi için hem Rusya hem de Ukrayna yönünde insani koridorlar açmayı planlıyor” dedi.

Ukraynalı yetkililer daha önce Rusya topraklarına yapılan saldırının savunma amaçlı olduğunu açıklamıştı. Vereshchuk, Rusya sınırındaki bölgeleri korumak için Rusya topraklarında bir tampon bölgesi oluşturulduğunu belirtirken bu bölgelerde yaşayan Rus sivillerin insancıl hukukun koruması altında olduklarını vurguladı.

Sivillerin tahliyesi için hem Rusya hem de Ukrayna yönünde insani yardım koridorları açmanın yanısıra Ukrayna’nın Uluslararası insani yardım kuruluşlarının insani müdahale ve insani durumun izlenmesi için güvenli bölgeye erişimine izin vereceği ve Kursk bölgesinin sınır bölgelerindeki Rus sivilleri desteklemek için insani yardım operasyonları düzenleyeği açıklandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version