Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna güçleri Rusya topraklarına baskın düzenledi, binlerce Rus bölgeden ayrıldı

Ukrayna güçleri Rusya topraklarına baskın düzenledi, binlerce Rus bölgeden ayrıldı


Ukrayna’ya bağlı güçler Rusya topraklarına sınır ötesi operasyon düzenledi. Rus yetkililer binlerce Rusya vatandaşının bölgeden tahliye edildiğini duyurdu.

Rusya’nın Kursk sınır bölgesindeki bir kasabaya yüzlerce Ukraynalı asker salı günü bir saldırı gerçekleştirdi. Rusya yüzlerce askerin ilerleyişini durdurduğunu ancak çatışmaların devam ettiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna’yı “büyük çaplı bir provokasyon” yapmakla suçladı.

Ukraynalı askerlerin Rusya topraklarına saldırısı Salı günü sabah saatlerinde başladı. Rusya, hava saldırıları ve topçu ateşi ile askerlerin ilerleyişinin durdurulduğunu iddia ederken Rusya Savunma Bakanlığından Çarşamba günü yapılan açıklamada “Ukrayna ordu birliklerinin imhasına yönelik operasyon devam ediyor.” denildi.

Kursk bölge valisi Alexei Smirnov “birkaç bin” kişinin bölgeden tahliye edildiğini ve tüm kitlesel toplantıların iptal edildiğini açıklarken Putin, bölgeye destek gönderileceğini duyurdu. Smirnov, “Son 24 saat içinde bölgemiz saldırılara karşı kahramanca direniyor” açıklamasında bulunurken ayrıca bölge halkını kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Rus yetkililere göre çatışmaların başlamasından bu yana beş kişi öldü, 24 kişi yaralandı ve bunlardan 13’ü hastaneye kaldırıldı. Ukrayna ise henüz saldırıların sorumluluğunu üstlenmedi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna tarafında 260 asker ve aralarında yedi tank ve sekiz zırhlı personel taşıyıcının da bulunduğu 50 zırhlı araç kaybı olduğunu iddia etti.

Rusya topraklarına daha önce de bazı saldırılar olmuş, bunlardan bazıları Putin karşıtı Rus gönüllü birliklerince yapılmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version