Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna doğruladı: F-16 düştü, pilot hayatını kaybetti

Ukrayna doğruladı: F-16 düştü, pilot hayatını kaybetti


Ukrayna’nın aylar süren uzun bekleyişinin ardından ilk F-16’larına kavuşmasından haftalar sonra, F-16’lardan birinin düştüğü ve pilotun hayatını kaybettiği Ukrayna ordusu tarafından doğrulandı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bir F-16 savaş uçağının Rusya Federasyonu’nun Ukrayna topraklarında gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı saldırısına karşılık verirken düştüğünü doğruladı. Genelkurmay Başkanlığı, kazanın nedenlerini belirlemek üzere Savunma Bakanlığı’ndan özel bir komisyonun görevlendirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı 29 Ağustos’ta Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Ukrayna F-16’larının Rus yaylım ateşine karşı hava muharebesine girdiğini ve dört düşman seyir füzesini düşürdüğünü, sonrasında ise uçaklardan biriyle temasın kesildiğini belirtti. Yapılan açıklamada F-16’nın düştüğü, pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri hayatını kaybeden pilotun isminin Oleksiy Mes olduğunu ve büyük bir Rus saldırısını püskürtürken öldüğünü bildirdi. Hava kuvvetleri, hava savaşı sırasında üç seyir füzesi ve bir insansız hava aracının imha edildiğini söyledi.

Wall Street Journal ilk olarak 26 Ağustos’ta bir F-16’nın kaza sonucu imha edildiğini bildirmişti. Gazetenin aktardığına göre kimliği açıklanmayan bir ABD’li yetkili, olayın büyük bir Rus füze saldırısı sırasında meydana gelmesine rağmen, ilk raporların jetin düşman ateşiyle vurulmadığını ve muhtemelen pilot hatası sonucu düştüğünü gösterdiğini belirtmişti.

Ancak CNN, kaynaklara göre Ukrayna ordusunun olayın nedeninin pilot hatası olduğuna inanmadığını bildirdi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı, kazanın nedenlerini belirlemek üzere Savunma Bakanlığı’ndan özel bir komisyonun görevlendirildiğini açıkladı.

Ukrayna ilk F-16’larına Agustos ayı başında kavuşmuştu. Basında çıkan haberlere göre şimdiye kadar Kiev’e sadece 10 jet teslim edildi. Birçok NATO ülkesinden şu ana kadar Ukrayna’ya en az 79 adet F-16 sözü verildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version