Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkmen Cephesi: Kerkük konusunda KDP ve Araplar ile anlaştık


 

 

HABER MERKEZİ-Türkmen Cephesi eski Başkanı Erşed Salihi, partilerinin KDP ve Araplar ile Kerkük yerel yönetimi konusunda anlaştıklarını duyurdu.

 

Irak Türkmen Cephesi (ITC) eski Başkanı Erşad Salihi, Kerkük seçimlerine ilişkin Irak medyasına demeç verdi. Demeçte KDP ve Araplar ile Kerkük yerel yönetimi konusunda anlaştıklarını duyurdu.

 

Erşed Salihi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Taraflar ve siyasi liderler arasındaki görüşmeler sürüyor. Irak Başbakanı’nın bir anlaşmaya varılması konusundaki girişimleri başarılı oldu.”

 

Siyasi blokların henüz anlaşmaya varamadığını ifade eden Erşed Salihi, “Birkaç gün içerisinde anlaşmaya varılacağına inanıyorum. Çünkü zaman kısıtlı. Kerkük’ün mevcut durumu kimsenin yararına değil” diye konuştu.

 

Erşed Salihi, son olarak, “Araplar, Türkmenler ve KDP bu konuda kendi aralarında bir anlaşmaya vardı” ifadelerini kullandı.

 

16 kürsüden oluşan Kerkük İl Meclisi’nde Kürt taraflar 7 kürsüye sahip. KDP, Kerkük Valiliği görevi için Kürt karşıtı Türkmen Cephesi ve Araplarla anlaştı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version