Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Turhan Çömez, YÖK’e sordu: “Milli Sporcu kontenjanı ile kaç öğrenci üniversiteye yerleştirildi?”

Turhan Çömez belgelerini yayınladı: ‘Türkiye’ye gelen Afganlar ABD ile çalışmış askerler’


İyi Parti Milletvekili Turhan Çömez, YÖK’ün üniversitelerde açtığı ‘milli sporcu kontenjanının’ bazı federasyonlar tarafından suistimal edildiği iddialarını Meclis’e taşıdı. Meclis’e verdiği soru önergesini sosyal medya hesabından paylaşan Çömez, “Milli sporcu kontenjanı ile kaç öğrenci üniversitelere yerleştirildi? Bu öğrencilerden Paris Olimpiyat Oyunları’na katılan var mı? Milletimiz adına sordum, cevabı paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.

Turhan Çömez’in paylaşımında ‘alıntıladığı’ tweet’te Afşin Hatipoğlu isimli avukat ise şunları yazıyor: “Üniversitelere giriş sınavlarında, “Milli sporcu kotası” var, biliyorsunuz değil mi?
60 civarı federasyonda, kimler uyduruk müsabakallar ile milli oyuncu yapılarak bu kontenjanlardan faydalandırılmıştır. Bu konuyu mecliste soru konusu yapabilecek vekiller varsa ilgilenebilir.”

Söz konusu iddiaların ciddiyetle araştırılması gerektiğinin altını çizen Turhan Çömez’in Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, “Ülkemizi dünyada temsil eden milli sporcularımız şüphesiz her şeyin en iyisini hak etmekte ve ay yıldızlı forma ile tüm milletimizi gururlandırmaktadır. Ancak bazı federasyon yöneticilerinin göstermelik müsabakalara imtiyazlı kişileri milli sporcu olarak göndermesiyle bu kontenjanın kötüye kullanıldığına yönelik kamuoyunda iddialar mevcuttur. İddialara göre bazı kişiler ilgili spor dalında hiçbir başarısı ya da yeteneği olmamasına rağmen sırf üniversite sınavlarında bahsi geçen kontenjandan yararlanabilmesi için milli sporcu olarak gösterilmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Turhan Çömez’in soru önergesinin tamamı şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version