Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TİP, Atalay için Meclis’i toplanmaya çağırdı


ANKARA – Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay için Meclis’i 14 Ağustos’ta toplanmaya çağıracaklarını açıkladı.

 

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine dair “yok hükmünde” kararının ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile TİP heyeti arasında görüşme yapıldı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın da aralarında olduğu heyet, daha sonra açıklama yaptı. 

 

Baş, Atalay’ın bir an önce Meclis kütüğüne kaydının yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Baş, “Umuyoruz ki en kısa zamanda hayata geçirilir. Talebimiz Meclis’in bir genel görüşme olarak bu konuyu gündem yapması. Mecliste temsil edilen partilerin tümüyle görüşmeler gerçekleştirildi. CHP, DEM Parti, Saadet-Gelecek grubu, Deva Partisi, Emek Partisi, Demokrat Parti milletvekilleri olağanüstü toplantı çağrımıza ortak bir imza ile destek vereceklerini söyledi. Bizim beklentimiz 15 Ağustos’taki Mahmud Abbas’ın konuşma yapacağı toplantıdan önce Meclis’in olağanüstü toplanması. AYM’nin bu kararı varken bu karar hiç yokmuş gibi Meclis’in başka bir gündemle olağanüstü toplanmasını kabul etmediğimizi dile getirdik. Filistin meselesinin öneminin farkındayız. Bütün dünyanın gözü buradayken başka bir meselenin gündeme gelmesini istemediğimizi söyledik. Ama bunun yolu o güne kadar Meclis’in gereken adımları atması” dedi. 

 

‘MECLİS’İN TOPLANMASINDA ISRARCIYIZ’

 

Kurtulmuş’un 16 Ağustos tarihini önerdiğini dile getiren Baş, “Teşekkür ederiz, belli ki Meclis düşünüyor bu konuyu. Fakat 15’inde sanki AYM’nin bu kararı hiç yokmuş gibi Meclis’in rutin faaliyetine devam etmesi bizim için mümkün değil. Bizim beklentimiz, konuya ilişkin somut adımların atılması ve Can Atalay’ın milletvekili olduğunun bir kez daha tescil edilmesi ile beraber tahliyenin yolunun açılması. Tahliyenin ardından da gelip yemin ederek görevine başlaması. Sanıyorum yarın itibarıyla da biz diğer siyasi partilerle birlikte olağanüstü toplantı için dilekçemizi Meclis Başkanlığı’na vereceğiz. Meclis’in 14 Ağustos’ta toplanması için ısrarcıyız” diye konuştu. 

 

NE OLMUŞTU?

 

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davadaki hapis cezası gerekçe gösterilerek vekilliğinin düşürülmesine yapılan itirazlarla ilgili kararı 1 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın ardından gözler Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a çevrilmiş, TİP, Genel Başkanı Erkan Baş, Kurtulmuş’tan Atalay’ın durumunu görüşmek üzere randevu talep etmişti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version