Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan ‘Temu’ açıklaması: “Tedbir almamız gerekiyordu, tereddüt etmedik”

Bakan Ömer Bolat’tan ‘İsrail’e jet yakıtı’ açıklaması: Sivil uçaklara veriyoruz


Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yurt dışından gelen ürünlerde vergi artışına gidilmesinin sebebini ‘tüketiciyi koruma’ olarak açıkladı. Ömer Bolat, “Temu düzenlemesinden hangi kargolar etkilenmeyecek?” sorusuna verdiği cevapta düzenlemenin kendilerine yoğun başvuru gelmesinin ardından hayata geçirildiğini söyleyerek cevap verdi: “Bu şekilde bir tedbir almamız gerekiyordu ve bunu da tereddüt etmeden aldık. Bu düzenlemeyi hem tüketici hem üretici kuruluşlarla istişare halinde yaptık.”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, AB dışı ülkelerden gelen ürünlerin gümrük vergisi oranı yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkarılmıştı. 6 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen değeri 30 euroyu (1099 TL) geçmeyen ürünlerin gümrük vergisi ise yüzde 18’den yüzde 30’a yükseltilmişti. Tepki çeken düzenlemeyle ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat, açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla ticaretin yönünün değiştiğini kaydeden Bolat, 4 yıl önce yüzde 4,5 olan e-ticaretin toplam ticaretteki payının yüzde 21’e yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:

Emlak danışmanı uygulaması geliyor

Otomotiv ve emlak piyasalarında spekülasyon ve manipülasyonlar yapılarak fiyatların şişirildiğini, buna karşı 1 Kasım 2023 tarihinde ilan sitelerine kimlik doğrulama ve tapu doğrulama zorunluluğu getirildiğini dile getirdi. Yanlış ilan verenlere 100 bin lira ceza uygulaması getirildiğini hatırlatarak, 15 Eylül tarihinde çıkarılacak yönetmelikle kişilerin satmak ya da kiralamak istediği gayrimenkulünü e-Devlet üzerinden girerek emlak danışmanını yetkilendireceğini bildirdi. Bolat, “Bunu yapmakla birçok emlakçıya yetki verilerek fiyatların şişirilmesini önlemiş olacağız. Artı satın alacaklar ya da kiralayacaklar ile satacak kişilerin de zarar etmemesini sağlamış olacağız ve güven duygusu pekişmiş olacak. Emlak danışmanlık hizmeti, daha sonra da otoda aynısı yapılacak. Böylece alışveriş hem satıcı hem alıcı arasında güvenli bir şekilde gerçekleştirilecek.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version