Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Terörist eylemler devletlerin alnında kara lekedir

Terörist eylemler devletlerin alnında kara lekedir


İmamoğlu, Filistin ve Ukrayna’da yaşanan zulümlerin acısını vurgulayarak, barış ve huzurun önemine dikkat çekti. “Yeryüzünün bir an önce barışa ve huzura kavuşmasını diliyorum. Filistin’de zulüm altında bulunan çocuklar, kadınlar… Benzer bir durum Ukrayna’da. Öyle canımızı yakıyor ve acıtıyor ki. Bu konuda hep birlikte, özellikle bu coğrafyanın barıştaki teminatı olma konusunda kararlı bir millet, kararlı bir devlet olmak zorundayız,” ifadelerini kullandı.

“Barışın, sevginin ve hoşgörünün şehri olmaya devam edeceğiz”

İmamoğlu, İstanbul’un barışın, sevginin ve hoşgörünün şehri olmaya devam edeceğini belirtti. “Biz, ‘savaşa hayır’ derken, sadece ‘savaşa hayır’ değil, ‘teröre de hayır’ diyoruz. Terörist eylemlere de ‘hayır’ diyoruz. Ama terörist eylemi kendi eliyle üreten ve bir suikasta dönüştüren bir süreci yöneten ülkenin bu tavrına da ‘hayır’ diyor ve kınıyoruz. Bu bağlamda, çevremizde oluşan bu tür suikast girişimlerine, terör eylemlerine ve savaşa, kayıtsız şartsız ‘hayır’ deme kararlılığını gösteren bir anlayışı temsil ettiğimizi, buradan, bu güzel günde, sevgili çocukların huzurunda, böylesi bir anlayış için mücadele edeceğimizi, evrensel bir dille haykırarak dile getiriyoruz,” dedi.

Son olarak, Odessa’ya gönderilen otobüslerin Odessa halkına hayırlı olmasını dileyen İmamoğlu, “Bu şehrin aynı zamanda bölge şehirleri için de barışın, huzurun ve hoşgörünün teminatı olmaya devam edeceğini belirtiyor, İstanbul halkı adına Odessa’ya gönderdiğimiz otobüslerin, Odessa halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum,” diye konuştu.

Exit mobile version