Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Telegram’da ‘gaspçı, tetikçi’ aranıyor!

Telegram’da ‘gaspçı, tetikçi’ aranıyor!


Türkiye’de artan şiddet olaylarının önü alınamıyor. Herkesin katılımına açık olan bir Telegram grubunda yazılanlar dehşet verici. Bir kullanıcı yaptığı paylaşımda, “Ufak bir gasp işi var. Yer belli, adam belli, saat aralığı belli. Ücret 3 ila 5 bin dolar. İlgilenen var mı?” diyerek gasp yapacak adam arıyor.

Telegram gruplarında “gaspçı” aranması ülkemizdeki toplumsal şiddetin her geçen gün arttığının adeta bir kanıtı oldu. Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’in haberine göre, bir başka kullanıcı ise “Gaziantep içi mekâna sıkılır, gözdağı verilir.” ilanı paylaştı. Gruplarda “Her türlü iş yapılır!” başlığıyla, arabaya zarar verme, korkutma amacıyla silah sıkma ilanlarının da yer aldığı görüldü.

Cumhuriyet’in haberinde, söz konusu mesajlara da yer veriliyor.

Gazetenin görüşünü aldığı güvenlik analisti Burak Yıldırım, “Platformlarda suç olduğu tartışmaya açık olmayan eylemlerle ilgili ilanların verilebiliyor olması korkutucu. Türkiye’de suç örgütleri büyük oranda organize hale gelmiş. Azmettiriciler ile failler artık rahatlıkla bir araya geliyor. Herkesin gözü önünde pazarlık yapıyorlar. Bu noktada kamu güvenliğinden bahsetmek mümkün değil.” diyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version