Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taylor Swift konserine terör saldırısı planı; 3 şüpheliden ikisi Türkiye kökenli

Taylor Swift konserine terör saldırısı planı; 3 şüpheliden ikisi Türkiye kökenli


ABD’li ünlü pop yıldızı Taylor Swift’in Avusturya’nın başkenti Viena’da vereceği 3 konser terör saldırısı süphesi nedeniyle iptal edilmişti. Konser sırasında stadyum dışındaki insanlara terör saldırısı planlayan 19 yaşındaki Avusturya vatandaşı tutuklanırken Avusturya polisi 2 kişinin daha şüpheli olduğunu açıkladı. Diğer iki şüphelinin Türkiye kökenli olduğu iddia edildi.

Reuters’in aktardığına göre terör saldırısı şüphelisi 3 isimden 19 yaşında olanı Kuzey Makedonya kökenli bir Avusturya vatandaşı. Zanlı, Çarşamba günü erken saatlerde Macaristan sınırına yakın bir kasaba olan Ternitz’deki evine düzenlenen bir polis operasyonu sırasında tutuklandı.

Kamu güvenliği şefi Franz Ruf Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada, internette komployu itiraf eden bir video yayınlayan gencin 25 Temmuz’da işinden ayrıldığını ve insanlara “büyük planları olduğunu” söylediğini belirtti.

Şüphelinin son zamanlarda dış görünüşünü değiştirdiğini belirten güvenlik yetkilileri, zanlının IŞİD’e bağlılık yemini ettiğini ancak El Kaide’ye de sempati duyduğunu söyledi.

Zanlının evinde yapılan aramada bomba yapımında kullanılan çeşitli maddeler ve aletlerin yanı sıra İslam Devleti propagandası, 21.000 Euro sahte para, palalar, bıçaklar ve kurusıkı mühimmat ele geçirildi. Kurier gazetesi konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde şüphelinin kimyasalları yine Ternitz’de bulunan bir metal işleme şirketi olan eski işyerinden çaldığını bildirdi. Yetkililer zanlının kimyasalları nereden aldığı konusunda yorum yapmazken, bu konunun soruşturmanın odak noktalarından biri olduğunu belirttiler.

Yeni 2 şüphelinin Türkiye kökeni dikkat çekiyor

Avusturya güvenlik güçleri başlangıçta tek zanlı üzerinde dururken soruşturmanın ilerlemesiyle şüpheli sayısını 3’e çıkardılar. Yeni iki şüpheliden birinin Çarşamba günü öğleden sonra Viyana’da tutuklanan 17 yaşındaki Türk-Hırvat kökenli bir Avusturya vatandaşı olduğu açıklandı.

Şüphelinin, Taylor Swift’in Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri stadyum gösterilerini yapacağı Ernst Happel Stadyumu bölgesinde dikkat çekici hareketlerde bulunduğu ve birkaç gün önce stadyumda hizmet veren bir şirkette işe alındığı bildirildi.

Kamu güvenliği şefi Franz Ruf, radikalleştiği anlaşılan ve yetkililer tarafından zaten tanınan çocuğun kısa süre önce kız arkadaşından ayrıldığını söyledi. Yetkililer, çocuğun henüz polise ifade vermediğini, bu nedenle olaydaki rolünün tam olarak bilinmediğini, ancak ana şüpheliyle yoğun bir teması olduğunu söyledi.

Üçüncü ve son şüphelinin ise 15 yaşında Türk kökenli bir Avusturya vatandaşı olduğu bildirildi. Yetkililer, sorgulama sırasında gencin, ana şüphelinin son aylarda önemli ölçüde değiştiğini ve düzenli olarak patlayıcıları ateşleyecek cihazlar hakkında bilgi aldığını söylediğini aktardı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version