Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tavanı çöken hastanede bir bebek öldü


İSTANBUL – Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinin tavanın çökmesi sonucu bir bebek yaşamını yitirdi. 

 

İstanbul’un Aksaray ilçesinde 2020’de pandemi döneminde Atatürk Havalimanı yerleşkesine 45 günde yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinde dün gece tavandan geçen sıcak su borusu patladı. Patlamanın etkisiyle tavan çöktü. Yenidoğan ünitesinde tedavi gören 8 bebek, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi’nin yaptığı açıklamaya göre entübe takip edilen bir prematüre bebek yaşamını yitirdi.

 

Konuya dair X hesabından yazıla açıklama yapan SES Aksaray Şubesi, Hastaların tahliyesi esnasında sağlık çalışanlarının da yaralandığı belirtildi. SES’in hastanenin teknik ve yapısal sorunlarını yetkililere ilettiği ancak buna dair adımlar atılmadığını ifade edilen açıklamada, 2023’ün Nisan ayında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bazı binalarının hasarlı olmasından kaynaklı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesine taşındığı anımsatıldı. Hastanede yaşanılan olumsuzluklara işaret edilen açıklamada, “Üçüncü basamak bir üniversite hastanesi, alt yapısı fiziki koşulları üçüncü basamak sağlık hizmeti sunumuna uygun olmayan bir alana tıkıştırıldı. Kervan yolda dizilir misali personelin ve hastaların ulaşımının zor olduğu, hastane etrafında hiçbir eczane, medikal, yerleşim yerinin olmadığı, yılandan haşerelere kadra cirit attığı, kışın ısınmanın klima ve elektrikle sağlandığı, sık sık yemekhaneden besin zehirlenmelerinin yaşandığı ilkel koşullarda sağlık hizmeti sunulan bir hastaneye dönüştü” denildi. 

 

‘LİYAKTSİZLİK, TEDBİRSİZLİK, DENETİMSİZLİK’

 

Yaşananların tedbirsizlik, liyakatsizlik ve denetimsizlikten meydana geldiği vurgulanan açıklamada, sağlık kurumlarının halk ve sağlık çalışanları için güvenli olunması gerektiğinin altı çizildi. Açıklamada, “Şifa vermesi gereken kurumlarımız, bizim ve hastalarımızın mezarına dönüşmesin istiyoruz. Bir bebeğimizin yaşamını yitirdiği bu faciada bebeğimizin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

 

Açıklamada, SES’in olayın takipçisi olacağı belirtildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version