Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’dan 15 Temmuz’da mafyaya kan donduran talimat: Türk askerleri torbacılara katlettirildi

Soylu’dan 15 Temmuz’da mafyaya kan donduran talimat: Türk askerleri torbacılara katlettirildi


Gazeteci Cevheri Güven, 15 Temmuz’da dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası Sadık Soylu aracılığıyla mafya liderlerine talimat vererek, askeri kışlaları otomatik silahlarla tarattığını anlattı.

Güven, 15 Temmuz’la ilgili kan donduran iddialarda bulundu. Kendi YouTube kanalında üç bölüm halinde yayımladığı videoda, yeraltı dünyasının siyasetle olan ilişkisini ele aldı.

Bold’da yer alana habere göre, son zamanlarda kamuoyunda adı sıkça anılan Ayhan Bora Kaplan ve İhsan Hızarcı’nın başını çektiği suç örgütlerinin gelişimini ve bu örgütlerin AKP’li siyasetçilerle olan ilişkilerini anlattı. Güven’in ortaya attığı birçok önemli iddia arasında, biri özellikle sarsıcıydı. Bu iddia, 15 Temmuz gecesine dair karanlıkta kalan bir olayı daha gün yüzüne çıkardı.

Cevheri Güven, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bağlantılı iki mafya liderinin, 15 Temmuz gecesi emirlerindeki torbacılara Türk askerini öldürttüğünü ileri sürdü.

Güven’in iddiasına göre, 15 Temmuz gecesi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT binasının önüne akrabası Sadık Soylu aracılığıyla Ankara’daki ilişkili olduğu suç örgütü mensupları Ayhan Bora Kaplan, İhsan Hızarcı, Levent Çiçek ve Ferhat Sönmez’i silahlarıyla birlikte çağırdı ve bu kişilerin emirlerindeki torbacılara Türk askerini öldürttü.

Ayrıca, Sarallar grubuyla bağlantılı iki istihbarat görevlisi Aydın Işık ve Kürşat Karaboduk’un, İhsan Hızarcı ve Ayhan Bora Kaplan’ın cephaneliğinden temin ettikleri silahlarla o gece birçok suç işlediklerini ve bu silahların, Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesine atılan ve güvenlik kameralarına yakalanan silahlar olduğunu söyledi.

Cevheri Güven: “O gece bu kirli işleri yaptıkları için sadece TRT binasının önünde öyle görüntü verme filan değil. Sonra bu ekip bu Ankara’nın bitirimleri götürüldüler. Bunlar asker öldürdüler sağda solda. Kara Havacılık Okulu başta olmak üzere pek çok yerde hiç ateş açmayan hiçbir şeye karışmayan askerleri yaylım ateşine tuttular. Çünkü o gece kan akması lazımdı, çatışma çıkması lazımdı, çok fazla kurşun atılması lazımdı ki her şey kitabına uysun. Ve bu iktidar bu suça bulaşmış yapı, Türkiye Cumhuriyeti’nin askerlerini torbacılara öldürttüler. Hani Sinan Ateş’i torbacılara öldürttü deniyor ya… O ne ki Türkiye Cumhuriyeti’nin askerleri torbacılara öldürtüldü” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version