Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Sokak’ röportajı nedeniyle tutuklanmıştı; Dilruba Y. için jet hızıyla iddianame!

Sokak röportajında Instagram yasağı ve Erdoğan’ı eleştirmişti; tutuklandı!


İzmir’de bir sokak röportajında Instagram‘a getirilen erişim yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Y. hakkında jet hızıyla iddianame hazırlandı. Dilruba Y., 3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Yılmaz, ”Kamu davası açıldı. Gözümüze çarpan ilk şey halka kin ve düşmanlığa aşağılama suçundan iddianamenin başsavcı vekili tarafından alelacele hazırlanıp kamu davasının açıldığını gördük. Açılan kamu davasında da duruşma gününün dahi tayin edildiğini öğrendik. Tutukluluğa itiraz ettik. İki günde jet hızında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Dilruba’nın 3 Eylül günü saat 14.00’te görülecek. Dilruba’nın 3 Eylül’den önce tahliye edileceğini düşünüyoruz. Adalet duygusunun incinmemesi için Dilruba’nın derhal tahliye edilmeli. Hukuki düzenlemeler kapsamında Dilruba’nın tahliye edilmeli.” dedi.

Geçen günlerde bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version