Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sivas, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir’de şiddetli yağmur sele neden oldu; Kırşehir’de sele kapılan çoban öldü, Kayseri’de 1 kişi kayıp

Sivas, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir'de şiddetli yağmur sele neden oldu; Kırşehir'de sele kapılan çoban öldü, Kayseri'de 1 kişi kayıp


T24 Haber Merkezi

Sivas, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir’de şiddetli yağmur sele neden oldu. Kırşehir’de akşam saatlerinde etkili olan sağanağın neden olduğu sele kapılan çoban Mustafa Akar (52), hayatını kaybetti. Kayseri’de sel nedeniyle vatandaşlar mahsur kaldı, alınan son bilgiye göre 1 vatandaşın kayıp olduğu bildirildi. Sivas’ın Gürün ilçesinde Tohma çayı taştı, 8 ev sel sularından etkilendi. Nevşehir’de etkili olan sağanak da sele neden oldu, peribacalarından düşen kaya parçaları otomobillere zarar verdi, selde mahsur kalan 12 kişi, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kayseri

Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce mahallesinde şiddetli yağmur sonrası sel ve heyelan meydana geldi.  Bir aracı iş makinesi ile bulunduğu yerden çıkaran ekipler, sel sularına kapıldığı değerlendirilen biri kişi için arama çalışması başlattı. 

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bölgeye giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çiçek: Kayıp vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor

Vali Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bünyan ilçemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle bazı vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz derhal çalışmalara başlamış, mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. Kayıp bir vatandaşımızı arama çalışmaları ise halen devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ekiplerin dere yatağındaki çalışmaları devam ediyor.

Sivas’ta Tohma çayı taştı

Sivas

Sivas’ın Gürün ilçesinde akşam saatlerinde sağanak yağışla Tohma çayının taşması sonucu sel meydana geldi. 8 ev sel sularından etkilenirken, Akan sel suları ilçeyi Kayseri ve Malatya’ya bağlayan yolu ulaşıma kapattı. Sağanak yağışın etkisini yitirmesi ile birlikte bölgeye AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması ile birlikte kapanan yoldaki sel suları ve çamurlar temizlenerek yol bir süre sonra yeniden ulaşıma sağlandı. İlçede sel suları nedeniyle 8 ev zarar gördü. AFAD ekipleri tarafından hasar ve tespit çalışması başlatıldı.

Nevşehir

Nevşehir’in merkez Göreme Beldesi’nde öğleden sonra başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı otomobiller peribacalarından düşen kaya parçaları nedeniyle zarar gördü. Kent merkezinde de etkisini hissettiren sağanakla birlikte caddelerde su birikintileri oluştu. Yaklaşık yarım saat süren yağmur sonrası belediye ekipleri hasar tespit çalışması başlattı.

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde otomobillerin zarar görmesine neden olan sağanak sonrası oluşan sel, Ürgüp ilçesinde de etkili oldu. İlçede Pancarlık mevkisinde selde mahsur kalan 12 kişi, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Öte yandan, kent genelinde sağanak yağış nedeniyle bazı ilçe, belde ve köylerde ulaşımda aksamalar olurken, bazı cadde ve köprü altları suyla doldu, araçlar güçlükle ilerledi. Göreme’de yaşayan turizmci Osman Aktak (70), “Her tarafı sel suları bastı. Sel arabaları duvar ile beraber aşağı itti. 2 araba aşağı uçtu, bir araba düşmek üzereyken traktörle çektik. 70 yaşındayım, ben hayatımda böyle bir yağmuru burada görmedim. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. Sağanak yaklaşık bir saat sürdü. Uzun sürdüğü için yağmur suyunu mazgallar çekmedi. Allah’tan arabalar park halindeydi, içinde kimse yoktu” dedi.

Kırşehir’de sel (Fotoğraf: DHA)

Kırşehir

Sağanak nedeniyle Uzun Ali köyünde sel meydana geldi. Köyde çobanlık yaptığı öğrenilen Mustafa Akar sele kapılarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Arama çalışmalarının ardından Akar, kaybolduğu yere 4 kilometre mesafede bulundu. Sağlık ekipleri tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Akar, kurtarılamadı. Akar’ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Selin yaşandığı köyde ekipler hasar tespit çalışmasına başladı. (DHA/AA)

 

Exit mobile version