Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şişhane’den seslendiler: Kürtler iradesine sahip çıkıyor


İSTANBUL – Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı başlatılan nöbet 65’nci gününü geride bıraktı. Nöbete katılan kitle, kayyımlara geçit vermeyeceklerini belirterek, “Kürtler iradesine sahip çıkıyor” dedi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu ilçesi Şişhane Meydanı’nda başlattıkları nöbet eylemini 65’nci gününde de sürdürdü. Eyleme, birçok siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. “Kayyım defol” tişörtleri giyilen eylemde, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartları açıldı. Ayrıca “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

‘EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAMI KURACAĞIZ’

Nöbette çalınan stranların ve çekilen halayların ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) başlattığı “Ekmek ve Adalet” kampanyasına dair bildiri okundu. Okunan bildiride şu ifadelere yer verildi: “Faşizm sadece özgürlüğümüze değil, aynı zamanda ekmeğimize de el uzatıyor. Bu bir kader değil. Bize dayatılan savaşa, yıkıma, ranta, talana, sömürüye, tecride, ölüme, darbeye, irade gaspına, cezaevinde işkenceye, erkek egemen zihniyete mecbur ve mahkum değiliz. Herkesi bu kampanyaya katılmaya mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

‘BERABER YAŞAM UMUDUNU KIRMAYIN’

Ardından DEM Parti Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Nurullah Kabak söz aldı. Kabak, “Kürtler birlikte bir yaşam istiyor. Biz Türk ve Kürt ortak yaşam umudunun bitmemesi için buradayız. Beraber yaşam umudunu kırmayın” dedi.

‘KÜRTLER ASLA BİTMEZ’

Daha sonra söz alan DEM Parti Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Resime Karabaş, “Savaş, kimyasal saldırılar, çatışma istemiyoruz, biz barış istiyoruz. Belediyelerde barış ve adalet için çalışıyor, halkta onun için oy veriyor ama devlet bunu kabul etmeyip zorla el koyuyor. Kaç yıldır kayyım atıyorlar yeter artık” dedi.

Son olarak söz alan DEM Parti Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Abdülkadir Akdağ, “Yolsuzluğa, haksızlığa, baskıya rağmen Kürt halkı iradesine sahip çıkıyor” diyerek nöbetlerini sürdüreceklerinin mesajını verdi.

Nöbet sloganlar ve alkışlar eşliğinde son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version