Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sırp Damir Mikec’ten Yusuf Dikeç’e: ‘Altın madalyayı ben mi aldım, sen mi? Benim ülkemde bile sen bir numarasın’

Sırp Damir Mikec’ten Yusuf Dikeç’e: ‘Altın madalyayı ben mi aldım, sen mi? Benim ülkemde bile sen bir numarasın’


Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken milli atıcı Yusuf Dikeç, Sırp rakibini Damir Mikec’in kendisini arayarak “Altın madalyayı ben mi aldım, sen mi? Benim ülkemde bile sen bir numarasın” dediğini aktardı.

Dikeç, olimpiyatlarda ekipmansız ve tek eli cebinde yaptığı atışlarla dünyada ilgi odağı oldu. Türkiye’de ve dünya genelinde gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten milli sporcu, atıcılık sporuna tesadüfen askeri okulda poligonun önünden geçtiği sırada başladığını anlattı. İlk olimpiyat tecrübesini Pekin 2008’de yaşadığını hatırlatan Dikeç, “Bu dalda ülkemizin ilk olimpiyat madalyasını Allah bize nasip etti” diyerek duygularını paylaştı.

Başarının dünyanın neresinde olursa olsun dikkat çektiğini vurgulayan Dikeç, Sırp sporcu Damir Mikec’in de başarısından etkilendiğini ve Olimpiyat’tan iki gün sonra kendisine mesaj atarak başarıyı sorguladığını söyledi. Dikeç, “Bir Türk olarak böyle başarılardan olumlu sonuçlar çıkması çok gurur verici” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version