Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sınırda görevlendirilen korucu: Askerler operasyona gitmek istemiyor


COLEMÊRG – Sınırda bulunan bir üs bölgesinde görevlendirilen korucu, askerlerin çatışmaların yoğunluğundan kaynaklı çeşitli gerekçelerle operasyonlara katılmak istemediklerini söyledi. 

 

Türkiye’nin KDP ortaklığıyla 17 Nisan 2022’de Federe Kurdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı saldırılar sürüyor. Colemêrg’den sınır hattındaki üs bölgesine görevlendiren ve güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir korucu, bölgede yaşananlara dair konuştu. Korucu, üs bölgesinde 12 gün kaldığını ve doğrudan çatışmaya tanık olmadığını dile getirdi. 

 

Çatışmaların yoğunluğundan kaynaklı askerlerin kısa bir süre sonra “Eşim veya kızım hasta”, “Psikolojim bozuldu” ve ‘Travma geçiriyorum” gerekçeleriyle operasyona katılmak istemediklerini anlatan korucu, PKK’lilerin genelde hava araçlarıyla eylem yaptıklarına işaret ederek, “Bölgede şu ana kadar yüzlerce asker hayatını kaybetti. Bunların çoğunluğu rütbeli askerler. Bunun en bariz örneği ise Yarbay Abdullah Cem Demirkan’dır. Operasyonun ilk günlerinde koskoca bir tabur ve alayın yarbayı yaşamını yitirdi. Bir yarbayın yaşamını yitirdiği operasyonda bilin ki her gün ölümler yaşanıyordur” ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version