Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SES: Zehirleme sonrası yemeklerde düzelme olmadı


AMED – Dicle Üniversitesi’nde zehirlenmenin üzerinden 14 gün geçmesine rağmen yemeklerde bir düzelmenin olmadığını söyleyen SES Amed Şubesi Kadın Sekreteri İlknur Ayık, boykota devam edeceklerini belirtti. 

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 17 Temmuz’da 700 kişinin zehirlenmesi olayına ilişkin açıklama yaptı. Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde yapılan açıklamada, “İş yerinde boykot var. Sağlıklı, hijyenik ve doyurucu yemek haktır” pankartı açıldı. Amed Tabip Odası üyelerinin de destek verdiği açıklamada, sık sık, “Sermayeye kurban olmayacağız” ve “Sağlık haktır, satılamaz” sloganlarının atıldı. “Ücretsiz, nitelikli, ulaşıla bilinir, anadilde sağlık” yazılı önlüklerin giyildiği eylemde, açıklama yapan SES Amed Şubesi Kadın Sekreteri İlknur Ayık, sağlıklı, hijyenik, ulaşılabilir yemek için bir çok eyleme başvurduklarını fakat yemeklerin düzeltilmesi yerine olması gerekenden uzaklaşıldığını söyledi. 

 

“Yemeklerin bizleri hasta düşürmesin başka bir şey istemiyoruz durumuna düşürüldük” diyen Ayık, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 17 Temmuz’da 2 bin kişiye dağıtılan öğlen yemeğinden yaklaşık 700 kişinin zehirlendiğini ve 2 kişinin de yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını hatırlattı. Zehirlenmenin tifo bakterisinden kaynaklandığının tetkikler sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Ayık, “Dicle Üniversitesi idarecileri tarafından yemeğin araştırılması ve numunenin sonucunu kamuoyuna ivedi bir şekilde paylaşılması gerekirken 14 gündür bir açıklama yapılmadı. Yemekhane teknik şartnamesi hükümleri çerçevesinde işlemler yapılması gerekiyor. Hastane yöneticileri ile yaptığımız görüşmede de belirttik. Bu hayata kasta neden olan duruma ilişkin sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

‘BOYKOTA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Zehirlemeye ilişkin Amed Barosu’ndan suç duyurusunda bulunulması ve olayın soruşturulması için gerekli girişimlerde bulunulması talebinde bulunduklarını aktaran Ayık, zehirlenen çalışanların hukuki sürecini takip edeceklerini belirtti. Zehirlenmenin üzerinden geçen 2 haftaya geçmesine karşın, yemek sorunlarında gözle görülür biz düzelme olmadığını dile getiren Ayık, “Hastane yönetimi de bir açıklama yapmadı, yapamadı. Üniversite hastanesi özerk yapısı gereği yemek hizmetlerini kendi öz imkanlarıyla yapması gerekiyor. Eğer bunu yapamıyorsa boykota devam edeceğiz” dedi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version