Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sergey Lavrov: Kuzey Akım hattına yapılan saldırıların ABD tarafından emredildiği açık

Sergey Lavrov: Kuzey Akım hattına yapılan saldırıların ABD tarafından emredildiği açık

Euronews

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Pazartesi günü yaptığı açıklamada Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarına yönelik 2022 saldırılarının emrini ABD’nin verdiğinin “açık” olduğunu söyledi.

Alman savcılar geçtiğimiz hafta Baltık Denizi’nin altından Almanya’ya Rus gazı taşıyan boru hatlarında meydana gelen patlamalarla ilgili olarak Ukraynalı bir kişi hakkında tutuklama emri çıkarırken, The Wall Street Journal patlamaların Ukraynalı bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini ve Kiev’in o dönemki Genelkurmay Başkanı tarafından onaylandığını bildirdi.

Pazartesi günü Azerbaycan’a yaptığı bir ziyaret sırasında gazetecilere konuşan Lavrov, Moskova’nın uzun süredir dile getirdiği Batı’nın işin içinde olduğu iddialarını tekrarladı.
Izvestia gazetesine röportaj veren Lavrov, “Böyle bir terörist saldırının gerçekleştirilmesi için, dedikleri gibi, en tepeden bir emir verildiği açıktır. Batı’nın en tepesi de elbette Washington’dur” dedi.

Lavrov, “her şeyi bir grup sarhoş subayın üzerine yıkma girişimleri” olduğunu söyledi ve bunu “ciddiyetsiz” olarak nitelendirdi.

Wall Street Journal, Ukrayna’nın o dönemdeki en üst düzey askeri komutanı Valeri Zalujni’nin Rusya’nın Avrupa’ya gaz sevkiyatı için kullandığı boru hatlarını havaya uçurma planının uygulanmasını denetlediğini bildirdi.

Gazete, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in planı onayladığını, ancak CIA’in planlardan haberdar ve plana karşı olduğunu söylemesi üzerine planı iptal ettirmeye çalıştığını belirtti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version