Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şengal Katliamı Mersin’de kınandı: Kadınların direnişini selamlıyoruz


MERSİN – DAİŞ’in Êzidîlere yönelik yaptığı katliamın 10’uncu yıldönümüne ilişkin yapılan açıklamada, “Mücadelesiyle tüm dünya kadınlarına örnek olan Êzidî kadınların direnişini selamlıyoruz” dedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Kadın Meclisi, DAİŞ’in Êzidîlere yönelik yaptığı katliamın 10’uncu yıldönümüne ilişkin DEM Parti Mersin il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti Mersin il, ilçe eşbaşkanları ve birçok yurttaş katılım sağladı. Sık sık, “Jin jiyan azadî” sloganının atıldığı açıklamada, “Êzidî soykırımı ve kadın kırımını unutmadık, unutturmayacağız” pankartı açıldı.

 

‘KADINLAR SALDIRILARA DİRENİYOR’

 

Gerçekleştirilen soykırımı lanetleyerek sözlerine başlayan DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, emperyal hayallerle iktidarların Şengal’i hedef alarak Êzidî halkına 74 kez soykırım uygulandığını belirtti. Kuş, “Êzidî kadınlar, halklar tüm bu fermanlara rağmen kendi inançlarını, dilini ve kültürünü yaşatmaktan vazgeçmemiştir. Tıpkı 74’üncü ferman olarak kabul edilen ve IŞİD çeteleri eliyle gerçekleştirilen soykırım ve kadın kırımı politikalarına karşı mücadele etmekten vazgeçmedikleri gibi.

Her türlü soykırım politikasına rağmen kadınlar bugün Şengal’de yaşamlarına, yaşam alanlarına yönelik saldırılara karşı öz savunmasını gerçekleştirerek, hala devam eden saldırılara karşı direniyor” diye belirtti.

 

‘SALDIRILARLA KADIN MÜCADELESİ HEDEF ALINDI’

 

Şengal’e, Kuzey ve Doğu Suriye’ye ve Federe Kürdistan bölgesine gerçekleştirilen saldırıların aynı güçler tarafından koordine edildiğini ifade eden Kuş, bu saldırılarla Ortadoğu’da gelişen kadın mücadelesinin ve Kürt halkının elde ettiği statülerin hedef alındığını vurguladı. Kuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlara yönelik cins kırımının tekrarlanmaması için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirtiyoruz. 3 Ağustos günü, ‘Kadın kırımı ve soykırıma karşı uluslararası eylem günü’  ilan edilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz. Kadın özgürlük mücadelemize olan inançla Şengal Dağ’ı eteklerinde eşitlik ve özgürlük diyerek kolektif yaşamın öncülüğünü yapan, mücadelesiyle tüm dünya kadınlarına örnek olan Êzidî kadınların direnişini selamlıyoruz.”

 

Açıklama, sloganlarla sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version