Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlık Bakanlığı’ndan rahatlatan açıklama: Maymun çiçeği şüphelilerinin PCR testleri negatif çıktı

Sağlık Bakanlığı’ndan maymun çiçeği hastalığı rehberi


Ankara’da Etlik Hastanesi’nde 1, Bilkent Hastanesi’nde ise 3 kişinin maymun çiçeği şüphesi üzerine karantinaya alındığı iddia edildi. Ancak bu iddia Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yalanladı. Konuyla ilgili açıklamada, “Ankara’daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.” denildi.

Saat 13.25’te ise Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve 4 kişinin PCR testlerinin negatif çıktığı belirtildi. İlgili 4 kişide el ayak hastalıkları ve uyuz tespit edildiği açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü, Afrika’da görülen mpox (M Çiçeği) virüsü için en yüksek seviyeden alarm verdi. Ülkelerde arka arkaya tedbir kararı alınırken Türkiye’de de ilk şüpheliler Ankara’da karantinaya alındı.

Sözcü’nün edindiği bilgiye göre Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, M Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastalığın tespitine dair tetkikler devam ederken, üç M Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos’ta Bilkent Şehir Hastanesi’nde karantinaya alındığı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI “YOK” DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M Çiçeği hastalığına dair hastalığa dair dün yaptığı son açıklamasında, “M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı.” ifadelerini kullanmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın gerekli önlemleri alma noktasında alarm halinde olduğunu söyleyen Memişoğlu, “Korkuya ve paniğe gerek yok. M Çiçeği tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz.” demişti.

‘MAYMUN ÇİÇEĞİ ŞÜPHESİYLE KARANTİNAYA ALINAN HASTA YOK’

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise iddiaların doğru olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Ankara’daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.”

Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Maymun çiçeği şüphelilerinin PCR testlerinin negatif çıktığını açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version