Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, Ukrayna’nın işgal ettiği bölgelerde ‘Olağanüstü hal’ ilan etti

Rusya, Ukrayna’nın işgal ettiği bölgelerde ‘Olağanüstü hal’ ilan etti


Ukrayna güçlerinin Salı günü başlatttığı saldırılar sonucu binlerce Rus bölgeyi terkederken Rus yetkililer, çatışmaların devam ettiği sınır bölgesi Kursk’ta olağanüstü hal ilan etti.

Ukrayna birliklerinin tanklar ve zırhlı araçlarla birlikte Rusya topraklarına saldırmasını Rusya devlet başkanı Putin, “büyük çaplı provokasyon” olarak değerlendirmişti.

Rusya, Ukrayna’nın sınır ötesi operasyon düzenlediği Kursk’ta bulunan, Ukrayna sınırına yaklaşık 60 km mesafede bulunan Kursk nükleer santralini korumak üzere Ulusal Muhafız birliklerini harekete geçirdi.

Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü aralarında altı çocuğun da bulunduğu 31 sivilin yaralandığını açıkladı. Salı günü başlayan operasyonda 5 beş kişinin öldüğü bildirilmişti. Rus tarafı askeri kayıplar ile ilgili ise bir açıklama yapmadı.

Ukrayna tarafı da saldırılar ile ilgili sessizliğini korurken ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan Savaş Çalışmaları Enstitüsü, 7 Ağustos tarihli güncellemesinde, Ukrayna’nın Rusya içinde 10 km kadar ilerlemiş olabileceğini iddia etti. Ukraynalı birliklerin Rusya topraklarında birkaç köyü ele geçirmiş olabileceği belirtiliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version