Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RUSYA | Ukrayna’daki bir yardım kuruluşuna 51 dolar gönderen kadına 12 yıl hapis cezası

RUSYA | Ukrayna’daki bir yardım kuruluşuna 51 dolar gönderen kadına 12 yıl hapis cezası


ABD-Rusya çifte vatandaşı Ksenia Karelina, Rusya Yekaterinburg’daki bir mahkeme tarafından 2022 yılı başlarında Ukrayna’daki bir yardım kuruluşuna 51 dolar transfer ettiği gerekçesiyle vatana ihanetten suçlu bulunarak 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ksenia Karelina, Ocak ayında Yekaterinburg’da küçük çaplı holiganlık şüphesiyle tutuklanmıştı. Soruşturma sırasında Karelina’nın, Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin başlamasının hemen ardından savaştan etkilenen sivillere yardım eden Ukraynalı bir yardım grubu olan Razom’a 51 dolar transfer ettiği ortaya çıktı. Yapılan bağışın ortaya çıkmasının ardından Karelina vatana ihanet suçlamarı ile yargılanmya başladı.

Rus mahkemesi, işgalin ilk günü olan 24 Şubat 2022’de Karelina’nın “bir Ukrayna kuruluşunun çıkarları doğrultusunda para transfer ettiğini ve bu paranın daha sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından taktik ilaç, teçhizat, yenilgi araçları ve mühimmat satın almak için kullanıldığını” tespit ettiklerini iddia etti.

New York merkezli hayır kurumu olan Razom for Ukraine, Kiev’e herhangi bir askeri destek sağladığı iddialarını reddetti.

Karelina’nın avukatı Mikhail Mushailov, müvekkilinin bağışı yaptığını kabul ettiğini ancak kararı temyize götürmeyi planladığını söyledi. 33 yaşındaki Karelina 2015 yılında ABD’ye taşınmış, bir ABD vatandaşıyla evlenmiş ve 2021 yılında ABD vatandaşlığı almıştı.

Karelina’ya 12 yıl hapis cezası veren Sverdlovsk Bölge Mahkemesi Yargıcı Andrei Mineyev daha önce de Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’i casusluk suçlamasıyla 16 yıl hapse mahkum etmişti. Gershkovich, diğer birçok isim ile beraber ağustos ayı başında tutuklu takası kapsamında ABD’ye iade edilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version