Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RUSYA | Ukrayna’da savaşacak gönüllülerin ikramiyeleri iki katına çıkarıldı

RUSYA | Ukrayna’da savaşacak gönüllülerin ikramiyeleri iki katına çıkarıldı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya karşı savaşacak askerlerin sayısını artırmak için Çarşamba günü gönüllüler için yapılan ön ödemeleri iki katına çıkardı.

Yeni imzalanan kararnameye göre 1 Ağustos-31 Aralık tarihleri arasında ordu ile sözleşme imzalayan tüm Ruslar artık 400.000 ruble (4.651 $) ön ödeme alacak. Daha önce Ukrayna’da savaşmak için kayıt olan gönüllülere 195.000 ruble (2.260 dolar) ödeniyordu.

Rusya’daki bazı bölgeler ise Ukrayna savaşına gidenlere ayrıca ödeme yapıyor. Putin imzaladığı kararnamede bölgesel makamlardan bu ödemeyi kendi bütçelerinden en az aynı miktarda karşılamalarını tavsiye etti.

Temmuz ayının başlarında Moskova Belediye Başkanı, Ukrayna’da savaşmak üzere kaydolanlar için şehir bütçesinden 1.9 milyon ruble (20,104 Avro) ön ödeme yapma sözü vererek hizmetlerinin ilk yılındaki yıllık ücretlerini 5.2 milyon rubleye çıkarmıştı.

Yeni kararname ile Rusların askerlik hizmetinin ilk yılında asgari yıllık ücret de 3.25 milyon rubleye (34,888 Avro) yükseltildi. Son yapılan zamlarla beraber Ukrayna’da savaşan Rus sözleşmeli askerlerin asgari yıllık ücretinin Rusya’daki ortalama ücreti üç kattan fazla aşacağı, Moskovalı gönüllülerin alacağı asgari ücretinin ise ortalama ücreti beş kattan fazla aşacağı belirtiliyor.

Ukrayna’da savaşan Ruslara ödenen ücretler birçok insanı cepheye çekerken Rusya, bazı ekonomistler bu politikaların ekonomide dengesizlikler yaratacağını savunuyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version