Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ROJIN’den saldırı açıklaması: Uluslararası basın örgütlerini göreve çağırıyoruz


HABER MERKEZİ – Gazetecilerin katledilmesine tepki gösteren Kurdistan Kadın Gazeteciler Birliği, “Rosîda, Gulistan ve Hêro’ların meslektaşları olarak, bedeli ne olursa olsun gerçeğin izini sürmeye ve kirli politikalarınızı ifşa etmeye devam edeceğiz” açıklaması yaptı. 

 

Türkiye’nin dün sabah saatlerinde Federe Kurdistan’ın Silêmanî kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde Kürt gazetecileri taşıyan araca yönelik saldırısında gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn yaşamını yitirdi. Saldırıda aralarında Chatr Şirket Sorumlusu Rêbîn Bekir’in de olduğu 6 gazeteci de yaralandı.

 

Saldırıyı kınayan Kurdistan Kadın Gazeteciler Birliği (Yekîtiya Rojnamevanên Jinên Kurdistan-ROJIN), yazılı açıklama yaptı.

 

‘GERÇEKLER KATLEDİLMEK İSTENİYOR’ 

 

“Şu hakikat dünya kamuoyu tarafından bilinmeli ki, gazetecilerin katledilmesi gerçeklerin katledilmek istenmesidir” denilen açıklamada, bu yapılan saldırının kamuoyunun haber alma hakkına saldırı, işlenen ve işlenmek istenen suçların üzerinin örtülmesi çabası olduğu belirtildi. 

 

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Hiç kuşku yok ki Kurdistan ve dünya genelinde gazetecilere yönelik artan saldırı ve katliamlar, egemenlerin savaş politikalarıyla birebir bağlantılıdır. Erkek-devlet zihniyet, savaş politikalarının yarattığı tahribatlar ile gündelik olarak gerçekleştirdiği kadın, toplum, doğa kırımını gizlemek amacıyla gazetecilere pervasızca saldırmaktadır.  Yine bu amaçla gazetecilerin mesleklerini yapmalarını engellemekte, susturmak istemektedir.

 

KİRLİ POLİTİKALARINIZI İFŞA EDECEĞİZ 

 

ROJIN olarak şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyoruz; Saldırı, baskı ve katliamlar ile toplumun demokratik, özgürlükçü taleplerini yansıtan, haber alma hakkı adına her türlü tehlikeyi göze alan gazetecilere boyun eğdiremezsiniz, gerçeğin izini süren Özgür Basın’ı durduramazsınız.  ‘Jin Jiyan Azadî’ felsefesi ile meydanlara akan kadın mücadelesinin sesi olan biz kadın gazetecileri korkutamaz, geri adım attıramazsınız. Fikirlerimiz, kalemlerimiz ve kameralarımız ile gizlemeye çalıştığınız hakikatleri gün yüzüne çıkartacağız. Özgür yayıncılığımız ile katlettiğiniz meslektaşlarımızın hesabını soracağız.  Rosîda, Gulistan ve Hêro’ların meslektaşları olarak bedeli ne olursa olsun gerçeğin izini sürmeye, kamuoyuna duyurmaya ve kirli politikalarınızı ifşa etmeye devam edeceğiz. Türk devletinin bölgeyi kasıp kavuran savaş politikalarına ve gazetecilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası basın, insan hakları kuruluşlarını ve kadın örgütlerini göreve davet ediyoruz.

 

Meslektaşlarımızın anısını cesur yayıncılığımız ile yaşatacak, uğruna canlarını feda ettikleri kadınların ve toplumun sesi ve sözü olacağız.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version