Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polislerin alıkoyduğu gençler yaşadıkları şiddeti anlattı


COLEMÊRG – Gever’de polislerce alıkonulduktan sonra kent merkezine kilometrelerce uzaklıktaki noktalara bırakılan gençler, yaşadıkları şiddeti anlattı. 

 

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 31 Temmuz akşamı birçok mahalleyi abluka altına alan polisler, 8 genci kimlik kontrolünün ardından alıkoydu. Alıkonulan gençlerden 2’si kısa bir süre sonra bırakılırken, diğer 6 genç saat 03.30 sıralarında ilçeye kilometrelerce uzaklıkta bulunan farklı noktalara bırakıldı. Gençler, ayrıca polisler tarafından darp edildi. 

 

Olay gecesi yaşananları anlatan gençler, arkadaşları R.T.’nin gözaltına alınmak istenmesine karşı çıktıkları için kendilerinin de alıkonulduklarını aktardı. Gençler, “Polisler araçta ‘Amir bize konum attı. Çevre yolunu getirin demiş. Oraya doğru gidelim’ diyordu. Çevre yoluna gidene kadar herhangi bir şiddete maruz kalmadık. Çevre yoluna vardığımızda bizi araçtan indirdiler. ‘Yusuf’ isimli, amir olarak bildiğimiz kişinin yanına götürüldük. Arkadaşımız R.T., TEM amiri talebiyle tek başına zırhlı araca bindirildi” diye kaydetti. 

 

R.T.: SAATLERCE DARP EDİLDİM

 

Gençlerden R.T., “Neden buradayım, niye dövüyorsunuz?” diye sorduğu polislerden “Dün gece neredeydin? 30 Temmuz akşamı Cumhuriyet mahallesinde zırhlı aracın taranma olayından haberiniz var mı? Siz mi yaptınız?” yanıtı aldığını aktardı. Polislere evde olduğunu söylediğini paylaşan R.T., “Polisler araç içerisinde sürekli bana hakaret edip, sinkaflı küfür savurdu. Hakaretlere karşı çıkmam nedeniyle kafama defalarca telsizle vuruldu. Kafamdan aşağı su dökülerek darp edildim. Saatlerce darp edildikten sonra arkadaşım U.Ş.’yi araç içerisine aldılar. Polisler o esnada ‘Sen biraz dinlen daha sonra devam edeceğiz’ diyerek U.Ş.’yi araç içerisinde işkenceye maruz bıraktılar. Daha sonra Şemzînan yolu üzerinde bırakıldım. Darp nedeniyle kulak zarım zarar gördü. Halen duymakta sıkıntı yaşıyorum” şeklinde konuştu. 

 

‘KURDİSTAN NEREDE?’ SORUSU 

 

Darp edilen gençlerden U.Ş., hakkındaki iddiaları yalanlaması üzerine şiddete maruz kaldığını aktardı. U.Ş., “Polisler saatlerce darp edildim. Başıma iki kez soğuk su döküldü. Burnumdan ve ağzımdan kan gelmesiyle birlikte araç içerisinden çıkarıldım. Yüzümü su döküp, kanı temizledikten sonra tekrar dövmeye başladılar. Bana, ‘Kurdistan neresi?’ diye soruldu. Ben de polislere ‘Siz daha iyi bilirsiniz’ dedim. Bunun üzerine tekrar tekrar darp edildim” sözleriyle yaşananları anlattı. 

 

Polislerin araç içerisindeki amirlerine, “Bence bunların kafasına sıkıp buraya atalım, hepimiz kurtuluruz. Zaten kimse bizim öldürdüğümüzü bilmez” dediğini kaydeden U.Ş. şunları söyledi: “Issız ve karanlık bir yerde aşağıya indirildim ve koşmam istenildi. Ben de öldürüleceğimi düşündüm. ‘Dur ihtarına uymadı’ süsü verilmesinden şüphelenerek kaygılanıp koşmadım. İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan çevre yolunda bırakıldım. Tişörtte kan lekeleri vardı ve üzerimden zorla çıkarıldı. Çıplak şekilde orada bırakıldım. Eve geldikten sonra hastanede darp raporu aldım.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version