Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polisin ‘Tencere-tava saldırısı’ iddiasıyla tutuklanan Şahin tahliye oldu


WAN – Evlerine yapılan baskında polisin “Tencere-tavayla saldırdılar” iddiası üzerine 2 yıl 9 ay hapis cezası verilen Ayfer Şahin tahliye edildi. 

 

Evlerine yapılan baskın sırasında polisin tencere-tavayla kendilerine saldırıldığı iddiası üzerine kızı Şehriban Mamuk ve 3 yaşındaki torunuyla beraber cezaevine giren Ayfer Şahin, ceza infaz süresinin tamamlamasının ardından tahliye edildi. 

 

Polisin iddiası üzerine “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret etme” suçlamasıyla kendisine ve kızı Şehriban Mumak’a 2 yıl 9 ay hapis cezası verilen Şahin, tutukluluk süresinin cezasından mahsup edilmesinin ardından tahliye edildi. Cezasını bitiren Şahin, dün gece saatlerinde tutulduğu Van T Tipi Cezaevi’nden bırakıldı. Cezaevi kapısında Şahin’i ailesi ve Wan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) yöneticileri karşıladı.

 

Cezaevine 3 yaşındaki çocuğuyla giren Şahin’in kızı Şehriban Mamuk’un ise ceza infaz süresi henüz tamamlanmadı.

 

NE OLMUŞTU?

 

Wan’ın Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesinde 14 Temmuz 2018 tarihinde Şahin ailesinin evlerine polisler baskın yaptı. Baskın sırasında aile bireyleri polislerce darp edildi. Baskın sonrası aynı aileden 2’si çocuk 8 kişi gözaltına alındı. Aile bireyleri gözaltında da şiddet gördü. Daha sonra aileden 6 kişi tutuklandı. Baskına katılan polislerin “Bize küfür edip saksı, tencere ve tavayla saldırdılar” şikayeti üzerine ailenin tüm bireyleri hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçu” davası açıldı. Van 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, anne Ayfer Şahin ve kızı Şehriban Mamuk’a 33 ay 22 gün hapis cezası verdi. Ceza, Van Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, tarafından “isabetsizlik olmadığına” gerekçesiyle kararı onadı. Kararın kesinleşmesinin ardından Ayfer Şahin ile kızı Şehriban Mamuk ile 3 yaşındaki torunu 7 Aralık 2023 günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version