Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Pişmanlık’ dayatmasını kabul etmeyen tutsağın tahliyesi 3’üncü kez ertelendi


WAN – Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Nevzat Akbulak, “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için tahliyesi 3’üncü kez ertelendi. 

Elazığ 1’ Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Nevzat Akbulak, “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için  “iyi halli” olmadığı iddiasıyla tahliyesi 3’üncü kez ertelendi. 15 Şubat 2011 tarihinde yapılan ev baskınıyla gözaltına alınan Akbulak, sevk edildiği mahkemece tutuklandı ve  1 yıl 6 ay cezaevinde kaldı. Tahliye edildikten sonra Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER) Wan Şubesi’nde yönetici olan Akbulak, Mart 2016’da Agirî’nin Panos (Patnos) ilçesinde gözaltına alınarak tutuklandı. Ağrı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 12 yıl hapis cezası verilen Akbulak’ın infazı ise Ekim 2023’de tamamlandı. Ancak Akbulak, çıkarıldığı Cezaevi İdari ve Gözlem Kurulu’nun (İGK), “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için bir kez 3 ay, iki kez de 6’şar ay tahliyesi ertelendi.

 

ÜÇ KEZ TAHLİYESİ ENGELLENDİ

 

Baba Ömer Akbulak, oğlunun yargılandığı ilk dosyadan beraat ettiğini belirterek, “Ancak 2016 yılında Agirî’nin Panos ilçesinde gözaltına alınarak tutuklandı. Oğlum yatarı olan cezasını Ekim 2023’te tamamladı. Cezaevi idaresi pişmanlık dayatmasında bulundu. Oğlum, bunu kabul etmediği için ilk önce 3 ay, ardından da 2 kez 6’şar ay tahliyesi engellendi.  Oğlumun tahliyesi 10 aydır engelleniyor” diye belirtti. 

 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

 

Oğlunun sırasıyla Ağrı M Tipi Cezaevi ve Kars T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulduğunu kaydeden baba Akbulak, şöyle devam etti: “Hükümlü olunca bu defa önce Patnos L Tipi Cezaevi’ne, ardında Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne ve son olarak Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sürgün edildi. Buradaki cezaevi kurulu her defasında toplanıp ‘pişman mısın?’  diye soru yöneltiyor. Bunu kabul etmediği için de tahliyesi her defasında erteleniyor. Oğlum Neden pişman olsun ki? Tutsaklara boyun eğdirilmeye çalışılıyor. Onlar ne yaparsa yapsınlar, boyun eğmeyeceğiz. Kimliğimizden ve partimizden vazgeçmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar onların düşüncesini benimsemeyeceğiz. Oğlum 10 aydır cezasını bitirmiş neden içerdedir?  Oğlum gibi binlerce tutsak var. Patnos cezaevinde iki yıldır cezasını bitiren tutsaklar var ancak tahliye edilmiyor.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version