Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük Okumaları: Özsavunma ve tecrit tartışıldı


HABER MERKEZİ – Birçok kentte yapılan “Özgürlük Okumaları”nda PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın “Gül Teorisi” okunup, özsavunma ve tecrit tartışıldı.

 

Avrupa’nın 74 merkezinde 10 Ekim 2023 tarihinde eş zamanlı olarak başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” kampanyası çeşitli eylem ve etkinliklerle devam ediyor. Kampanya kapsamında Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından birçok kentte “Özgürlük Okumaları” etkinliği gerçekleştirildi. 

 

Kurdistan’ın kentlerinde her gün farklı bir ilçe ve mahallede bir araya gelinerek, Abdullah Öcalan’ın savunmaları okunarak, tartışma yürütülüyor. 

 

AMED

 

Bu kapsamda TJA, Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesinde DEM Parti binasında kadınlarla buluştu. Etkinlikte Abdullah Öcalan’ın “özsavunma” konusunu ele aldığı, “Gül Teorisi” okundu. Teoriden okunan pasajlardan bir kısmı şöyle: “Ben Gül Teorisi diyorum. Gül üzerine düşündüm. Gül, kendini korumak için diken çıkarıyor. Bir Gülün, bir bitkinin bile öz savunması vardır. Öz-savunma için doğaya, tabiata bakmak bile yeterlidir. Bir Gül kadar bile kendimizi öz-savunmaya hakkımız yok mudur? Öz-savunma kutsaldır. Bir ağaç bile kayaları delerek kök vermekte, kendini yaşatabilmektedir. Bunun kadar da mı olamıyoruz?”

 

Okumanın ardından kadınlar, özel savaş politikalarına karşı özsavunmanın önemi üzerinde tartışma yürüttü. Yine kampanya kapsamında Erxenî (Ergani) ilçesinde de birçok mahallede halkla bir araya gelinerek, okumalar gerçekleştirildi.

 

ÊLIH

 

Elih’te de Petrolkent Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya gelindi. Burada da Abdullah Öcalan’ın savunmalarından pasajlar okunup, güncel siyasi siyasete ilişkin değerlendirme ve karşılaştırmalar yapıldı. Êlih’in Gîrêsirâ (Balpınar) beldesinde de okumalar yapıldı. 

 

WAN

 

Wan’da ise, birçok ilçede “Özgürlük Okumaları” etkinliği 7’nci gününde devam etti. Artemêt (Edremit) ilçesinin Eminpaşa, Tûşba ilçesinin İstasyon ve Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesinin Yenimahalle mahallelerinde buluşmalar gerçekleştirildi. Buralarda Abdullah Öcalan’ın savunmalarından pasajlar okunarak, devam eden tecride dikkat çekildi.

 

Etkinlik birçok kentte bugün de gün boyu devam edecek. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version