Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ÖZEL OTURUM | Mahmut Abbas, TBMM’den dünyaya seslendi: “Teslim olmayacağız!”

ÖZEL OTURUM | Mahmut Abbas, TBMM’den dünyaya seslendi: “Teslim olmayacağız!”


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak dün Türkiye’ye gelen Filistin lideri Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Kudüs’ün Filistin için kırmızı çizgi olduğunu ve topraklarından çekilmeyeceklerini söyleyen Abbas, “Topraklarımızı bir karış dahi olsa parçalayan çözüme eyvallah demiyoruz. Bundan dolayı burada sizlerin huzurunuzda bir şeyi duyurmak istiyorum; önümüzde bir çözüm kalmadı… Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze’ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli hayatımız da olsa benim hayatım Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir. Halkımız teslim olmayacak.” dedi.

TBMM Filistin özel oturumunda ilk sözü TBMM başkanı Numan Kurtulmuş aldı. Kurtulmuş’un ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Meclis’in şeref konuğu olarak milletvekillerine ve dünyaya seslendi. Mahmut Abbas, şunları söyledi:

Sizlere, mübarek Filistin’den Kudüs’ten geliyorum. Büyük acıyı yaşayan halkımın mesajıyla geliyorum. Halkım uluslararası adaletten yoksun olarak vatanına ve haklarına sarılarak işgalci İsrail’in suçlarına karşı büyük mücadele yürütmektedir.

İsrail’in saldırı, cinayet ve soykırımı nedeniyle şehit olanları anarak konuşmama başlamak istiyorum. Bunların sonuncusu da lider İsmail Haniye’ye karşı işlenen suç olmuştur. Soykırıma karşı milletimin yanında yer almaktasınız.

Her gün işgal devletinin Gazze’deki suçlarına, özellikle birkaç gün önce yüzden fazla şehit verilen El Tabin okulu saldırısı dahil, uluslararası toplum nasıl sessiz kalıyor? Erdoğan öncülüğünde Türkiye’nin cesur ve ilkeli tutumundan dolayı kutluyoruz. İsrail’in iğrenç suçlarını kınayan Türkiye’nin tüm siyasi partilerini kutluyorum. Asil duruşu ile Filistin halkını destekeyen kardeş Türk halkını kutluyorum. Türkiye, İsrail ile ticareti Filistin halkına destek için durdurdu.

İsrail’in yürüttüğü soykırımın asıl amacı, vatan topraklarından Filistinlileri söküp atmak içindir. 1948’teki tehcir trajedesini tekrar yaşatmak istiyorlar. Ama bu asla gerçekleşmeyeek. Zira halkımız topraklarına bağlıdır, ne pahasına olursa olsun işgalcileri, gaspçıları def edecektir. Gazze, Filistin devletinin ayrılmaz asli bir parçasıdır. Gazze’de başka devlet kurulamaz. Gazze’siz Filistin devleti olmaz.

Halkımız teslim olmayacak. Gazze’yi tekrar imar edeceğiz, yüzde 70’ten fazlası yıkılsa da. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini inşa etmek için yapacağız. Ne pahasına olursa olsun. Katiller, işledikleri suçlardan kurtulamayacak. Zaman aşımıyla düşmez. Hesaba çekilecektir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir.

Filistin toprağının bir taşını gözden çıkaran ne sizden ne bizdendir. Kutsal yerlerin tarihi yapısını değitirmek için ne yaparlarsa yapsınlar bu hakaretler sonuç vermeyecektir. En son ki gün önce Mescid-i Aksa’ya baskın oldu. Oranın camileri bizim camilerimiz, kiliseleri bizim kiliselerimizdir.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version