Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Numan Kurtulmuş yeni anayasa için tarih verdi

Kurtulmuş’la yeni anayasa görüşmesi yapmayan tek parti…


Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te yeni anayasa için görüşmelerin başlanacağı tarihi ekim ayı olarak açıkladı. Kurtulmuş, “Bütün Türkiye’nin konuşmasını, siyasetin konuşmasını, partilerin kendi tekliflerini olgunlaştırmasını sağlayacağımız 1 yıllık bir süreç olursa, ümit ediyorum ki önümüzdeki sene ekim ayında bu, TBMM’de resmi olarak görüşülmeye başlanır” dedi.

Habertürk TV’ye konuşan Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

“İç tüzük meselesi bir senedir çok yoğun çalıştığım konulardan birisi. Bir iç tüzük ihtiyacı var. Meclis’in yasama kalitesinin artırılması lazım. Komisyonların çok daha aktif çalışmasının temin edilmesi lazım. Özellikle bakanların ihtisas komisyonlarına gelmeleri ve oralardaki görüşmelere katılmalarının temin edilmesi lazım. Meclis’in çalışma düzeni, Meclis’in belli günleri sadece yasayla ilgili oylamaların yapıldığı bir gün olur, o gün sadece o iş görülür. Meclis’te grubu bulunmayan partilerin, bağımsızların da konuşabileceği imkanlar sağlanır. İç tüzük sadece şu partinin ya da bu partinin iç tüzüğü değil. Nihayetinde bu Meclis’te bulunan 600 milletvekilinin iç tüzüğü olacak.

‘İLK 4 MADDE TARTIŞMASI ZAMAN KAYBI’

İlk 4 madde tartışması yapmanın ben zaman kaybı olduğuna, Türkiye’de lüzumsuz tartışmaların kapısını açacağına, bu anayasa tartışmalarını da başından zehirleyeceğine inanıyorum.

Bir yıl içerisinde, diyelim ki Ekim 2024’ten 2025’e kadar her ay planlanmış bir şekilde hangi gruplarla konuşacağız, sadece benim konuşmam değil, bütün Türkiye’nin konuşmasını, siyasetin konuşmasını, partilerin kendi tekliflerini olgunlaştırmasını sağlayacağımız böyle 1 yıllık bir süreç olursa, ümit ediyorum ki önümüzdeki sene ekim ayında da bu TBMM’de resmi olarak görüşülmeye başlanır. Bunun için de yani sadece anayasa görüşmeleri değil, Türkiye’de siyasetin dilinin, normalleşme diyoruz ya bunun mutlaka sağlanması lazım.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version