Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metris Cezaevi’nde yangın: Mahkumların isyan çıkardığı iddia edildi

Metris Cezaevi’nde yangın: Mahkumların isyan çıkardığı iddia edildi


İstanbul’da bulunan Metris Cezaevi’nde yangın alarmı verildiği öne sürüldü. Cezaevinin bulunduğu bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İddiaya göre mahpuslar, kötü koşullardan dolayı saat 22.00 sıralarında isyan çıkardı.

Konuya ilişkin Halk TV’ye konuşan Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, mahpusların 10 kişilik koğuşlarda 50 kişi kaldığını, mescidin dahi koğuşa çevrildiğini söyledi.

KÖTÜ KOŞULLARI ANLATTI

Cezaevindeki yemeklerin de kötü olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, cezaevi yönetiminin mahkumlar üzerinde büyük baskı kurduğunu ve en ufak bir tartışmada büyük kavgaların yaşandığını belirtti.

Çavuşoğlu, itfaiye hareketliliğin bu nedenlerden dolayı çıkan bir isyan girişimi olabileceğine dikkat çekti. Ailelerin cezaevinde tutulan yakınlarının hayatları konusunda tedirgin olduğunu ve Adalet Bakanlığı’ndan açıklama beklediğini belirtti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN YALANLAMA

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, isyan iddiasını yalanladı.

Yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

“İstanbul’un Esenler ilçesinde bulunan Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahkum yatağını ateşe vermiştir. Alevler yangına dönüşmeden personel tarafından kısa sürede söndürülmüş, ihtiyaten itfaiye çağrılmıştır. Metris Cezaevi’nde herhangi bir yangın durumu söz konusu olmadığı gibi olaydan etkilenen mahkum veya personel de olmamıştır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version