Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mêrdîn’de DEDAŞ gerginliği sürüyor: Asker ateş açtı, yangın çıktı


MÊRDÎN – Stewr ilçesine bağlı Ewîna kırsal mahallesine askerlerle beraber köyü basan DEDAŞ ekiplerine karşı köylülerin direnişi devam ederken, askerin açtığı ateş sonucu bölgede ormanlık alanda yangın çıktı.

 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekiplerinin günlerdir girmeye çalıştığı Mêrdîn’in Stewr (Savur) ilçesine bağlı Ewîna (Sürgücü) kırsal mahallesine bu sabah bir kez daha jandarma eşliğinde baskın düzenlendi. Zırhlı araçlar, kepçeler ve yüzlerce askerle mahalleye baskın yapıldığını gören köylüler, toplanarak, Ewîna-Stewr yolunu kapattı. Yaşanan gerginlik sırasında askerler köylülere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederken, DEM Parti heyetinin bölgeye gitmesinin ardından gerginlik yatıştırıldı. Elektriğin kesildiği köye yapılan görüşmelerin ardından yeniden elektrik verildi. Heyetin köyden çıkmasının ardından Mêrdîn Emek ve Demokrasi Platformu da nöbet eylemini sürdüren köylüleri ziyaret ederek destek verdi.

 

Heyetin ziyareti sırasında askerler köylülere yeniden müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edilmesi üzerine köylüler taşlarla askerlere karşılık verdi. Köylülerin karşılık vermesi üzerine askerler havaya ateş açtı. Gerçek mermilerle ateş açılmasının ardından bölgedeki ormanlık alanda bir anda yangın çıktı. Yangın çıkmasına rağmen askerler köylülere saldırmaya devam ederken, köylüler de karşılık vermeyi sürdürdü. Bir süre devam eden karşılıklı çatışmanın ardından köylüler yolu kapatarak eylemlerini sürdürmeye devam etti.

 

Askerler köyün girişine geri çekilirken, köylülerin bölgedeki bekleyişi devam ediyor.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version