Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meksika, Putin’in tutuklanmasını isteyen Ukrayna’yı tersledi

Meksika, Putin’in tutuklanmasını isteyen Ukrayna’yı tersledi


Ukrayna, Meksika’dan Ekim ayında bir sonraki devlet başkanının yemin törenine katılması halinde Vladimir Putin’i tutuklamasını istedi. Meksika Devlet Başkanı ise Ukrayna hükümetinin talebini reddetti.

Ukrayna, Meksika’dan Putin’in Devlet Başkanı seçilen Claudia Sheinbaum’un 1 Ekim’deki yemin törenine katılması halinde tutuklanmasını istedi. Ukrayna’nın Meksika Büyükelçiliği tarafından 7 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada, BM Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan tutuklama emrine işaret edildi.

Meksika’nın şimdiki Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, hükümetin olağan basın toplantısında gazetecilere “Bunu yapamayız,” dedi ve ekledi “”Bu bizim elimizde olan bir şey değil.”

Bu hafta başında Meksika’nın diplomatik ilişkilerini sürdürdüğü tüm ülkelere “diplomatik bir bildirim” gönderdiğini kaydeden Sheinbaum’un ekibi Rusya Devlet Başkanı Putin’i de açılış törenine katılmaya davet etti.

Ukrayna Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada ise “Meksika hükümetinin Vladimir Putin’in hakkında tutuklama emri bulunan bir savaş suçlusu olduğunun farkında olduğunu umuyoruz” denildi. Açıklamada Meksika hükümetinin buna uyacağından emin olunduğu ifade edildi.

UCM 2023 yılı Mart ayında Putin hakkında tutuklama emri çıkarmıştı. Meksika, UCM’ye üye olduğu için hukukü olarak Putin’i tutuklaması gerekiyor. Haziran ayında Putin, yeni seçilen başkan Sheinbaum’u tebrik etmiş, Meksika’yı “Rusya’nın Latin Amerika’daki tarihi dostu” olarak nitelendirmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version