Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meclis’ten Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın kabinesine güvenoyu


HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yeni kabine için önerdiği 19 bakan, İran Meclisi’nde 5 gündür yapılan görüşmelerin ardından güvenoyu aldı.

 

İran’da İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen ve geçen ay göreve başlayan Mesud Pezeşkiyan’ın yeni kabine için önerdiği 19 isim, İran Meclisi’nde 5 gündür yapılan görüşmelerin ardından güvenoyu aldı.

 

Eski cumhurbaşkanı Hasan Ruhani döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer müzakerelerde başmüzakereci olarak görev yapan Abbas Erakçi, İran’ın yeni Dışişleri Bakanı oldu. Uyuşturucuyla Mücadele Teşkilatı’nın eski genel sekreteri İskender Mumini, İçişleri Bakanı olurken Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve eski Hava Kuvvetleri komutanı Aziz Nasırzade yeni Savunma Bakanı görevini aldı.

 

Mevcut İstihbarat Bakanı İsmail Hatib de, meclisten aldığı güvenoyu ile bir dönem daha görevinde kaldı. Ruhani döneminde Petrol Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Muhsin Paknejad ise ülkenin yeni Petrol Bakanı oldu. Ekonomi Bakanı olarak eski merkez bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, Yol ve Şehircilik Bakanı olarak da mimar Ferzane Sadık, meclisten güvenoyu alarak kabineye giren isimler arasında yer aldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version