Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Malatya Akçadağ Cezaevinde 40 derece altında kalabalık koğuş eziyeti

Malatya Akçadağ Cezaevinde 40 derece altında kalabalık koğuş eziyeti


Malatya Akçadağ T Tipi Cezaevinde şartları daha iyi olan koğuşların kapatıldığı ve mahpusların 32 kişilik koğuşlarda yaşamaya mecbur bırakıldığı, ayrıca günde sadece 2-3 saat su verildiği öğrenildi.

Hijyenik olmayan ortam nedeniyle sık sık hastalanan ve acile kaldırılan mahpuslar aileleri aracılığıyla seslerinin duyurulmasını istedi.

Kronos’a ulaşan bir mahpus yakını, “Dün sabah görüştüm. İnsanları kalabalık koğuşlara sevk ediyorlar. Koğuşlar 32 kişilik. Mahkumların bağışıklık sistemi zayıfladığı için en ufak bir gripte acillik oluyorlar. Aralarında ağır hastalık geçirenler var. Üst üste insanlara eziyet ediliyor.” dedi.

Yer olmadığı için mahpusların yer yataklarında dönüşümlü uyuduğunu belirten mahpus yakını ‘Günde 2-3 saat ve akkşam geç bir saatte su veriyorlarmış. Yemekler zaten yeterli değil. Akşam yemeğinde domates ve küçük kapta reçel veriliyor. Su yok, yemek yok, Malatya’nın sıcağında, 40 derece altında bu eziyettir, işkencedir. İnsani koşulları sağmaları gerekiyor. Sağlam giren insan oradan ya hasta çıkıyor ya da cenazesi geliyor.” diye konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version